blank

Okrugli sto “Kakav nam Zoološki vrt treba?”

blank

Redakcija portala Subotičke.rs u četvrtak, 9. decembra, u Infostud habu (Korzo 1), organizuje okrugli sto pod nazivom “Kakav nam Zoološki vrt treba?”.

Učesnici okruglog stola, koji je otvoren za javnost, biće: Đerđ Sorad, bivši predsednik subotičke opštine i njenog nekadašnjeg Saveta za razvoj, Sonja Mandić, vršilac dužnosti direktora Zoološkog vrta Palić i biolog Kristijan Ovari, zaposlen u Zoo vrtu Beograd.

Medijator skupa je Branko M. Žujović, urednik našeg portala.

– Okrugli sto tematski je usmeren isključivo ka budućnosti i obnovi tog važnog simbola, ali i tačke oslonca našeg grada. Nema baš puno gradova privilegiju da imaju zoološki vrt. Posao medija nije ograničen na kritičko preispitivanje stvarnosti, već obuhvata društvene inicijative i potragu za rešenjima. Pokazalo se da je pokretanje sličnog dijaloga u vezi sa subotičkom šumom bilo smisleno i delotvorno. U Zoološkom vrtu dogodile su se jesenas izvesne promene, inicirane našim otkrićima i vestima. To u smislu javnog interesa odnedavno više nije hermetički zatvorena ustanova, puna javnih tajni i tišine nadležnih. To je ustanova koja je, konačno, počela da odgovara na važna pitanja. Želimo da osnažimo taj početni impuls i animiramo Subotičane koji sledećeg četvrtka treba da dođu i otvoreno kažu kakav Zoološki vrt na Paliću zaista žele. Podsećam da niko od učesnika okruglog stola nije odgovoran za nezavidno stanje u koje je ta ustanova dovedena i da je jedina tema budućnost Zoološkog vrta – izjavio je ovim povodom Branko M. Žujović.

Početak okruglog stola zakazan je za 18 časova.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.