blank

Savet za razvoj grada nije zasedao dve godine

blank

Savet za razvoj grada poslednji put je razmatrao zaključke u vezi sa godišnjim izveštajem o radu Gradskog štaba za vanredne situacije tokom 2019. godine

Poslednja sednica Saveta za razvoj grada održana je 25. februara 2020. godine i od tada ovo gradsko telo nije zasedalo, iako su se na njegovom čelu u međuvremenu promenila dvojica predsednika, navedeno je u odgovoru subotičke gradske uprave našoj redakciji.

Savet za razvoj grada poslednji put je razmatrao zaključke u vezi sa godišnjim izveštajem o radu Gradskog štaba za vanredne situacije tokom 2019. godine. Zasedanju Saveta za razvoj grada predsedavao je Saša Vučinić, bivši gradonačelnik i tadašnji predsednik ovog tela.

Sudeći prema odlukama objavljenim u Službenom listu Grada Subotice od 5. novembra 2020. godine, za predsednika Saveta za razvoj grada tada je izabran Bojan Šoralov, sadašnji načelnik Severnobačkog upravnog okruga, a potom je, 1. jula 2021, nakon izbora, objavljeno da je Šoralov razrešen funkcije i da je na njegovo mesto postavljen  Mitar Samardžić.

Pored Šoralova, Savet za razvoj grada činili su još Edit Laslo (zamenik predsednika), Srđan Marjanović, Dubravko Bugarski, Atila Kikić, Ferenc Kovač i Emina Gabrić.

U informatoru o radu subotičkih gradskih organa navedeno je da Savet za razvoj grada ima predsednika, zamenika predsednika i pet članova.

Prema istom izvoru, Savet za razvoj grada razmatra pitanja organizacije i unapređenja komunalne, privredne, socijalne, zdravstvene, vaspitne i drugih oblasti od značaja za život, razvoj i poboljšanje uslova života u gradu.

Koliko je poznato, Savet za razvoj grada nikada se nije oglasio o izgradnji akva-parka, zgrade u zaštićenoj zoni Ulice braće Radić ili pitanjima koja proističu iz takozvanog investitorskog urbanizma, odnosno stambenog razvoja zasnovanog usključivo na interesu i dobiti investitora, kao ni o drugim važnim pitanjima.

Savet za razvoj grada odigrao je ključnu ulogu tokom obnove i uređenja centra grada, sredinom osamdesetih godina, o čemu je u intervjuu našem portalu svojevremeno opširno govorio Đerđ Sorad, nekadašnji predsednik Skupštine opštine Subotica i Saveta za razvoj.

Danas je ovo telo deo stranačke postizborne srebrnine i sudeći prema dostupnim činjenicama ne služi ničemu.

Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 23 do 37 stepeni Celzijusa. Dalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha

Detaljnije »
blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 23 do 38 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija je relativno povolјna. Oprez

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.