blank

Bikovačka petlja i nadvožnjak između Čantavira i Žednika blokirani

Poljoprivrednici nastavljaju blokadu saobraćajnica. Blokada Žedničkog puta i nadvožnjaka između Čantavira i Žednika blokiraće se na sat vremena sa pola sata propuštanja.

blank
Foto: Subotičke.rs

Drugu nedelju poljoprivrednici nastavljaju sa protestima nezadovoljni nepoštovanjem sporazuma od maja ove godine. Traži se da se gorivo na svim pumpama toči bez akcize, uređenje tržišta robe i robne berze, a da se pregovori za 2024. godinu tek trebaju održati.

Zahtevi o kojima će se raspravljati sa Vladom Srbije tiču se subvencija po hektaru za biljnu proizvodnju, od 35 hiljada dinara, premija za mleko od 19 dinara, subvencionisani krediti u toku cele sledeće godine, sa kamatom od jedan posto kojim se mogu refinansirati postojeći krediti, izmena zakona PIO za poljoprivrednike, brisanje poljoprivrednika iz kreditnog biroa, i 40 hiljada dinara podsticaja po grlu za mlečne krave.

Poljoprivrednici ističu da protesti nisu političke prirode, već potreba kako bi se dogovoreno ispunilo od strane države, a da će se protesti nastaviti sve dok se taj sporazum ne ispuni, na koji su nadležni iz ministarstva pristali pre šest meseci.

Protest predvode četiri udruženja: Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženje poljoprivrednika Aradac.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.