blank

Kajoko Jamasaki gošća književnih večeri u Bačkom Dušanovu

Književne večeri u Krupari nastavljaju se i ovoga leta! Skoro petnaest godina, uz Đorđa Kuburića, pisca, publicistu, poznavaoca književnih prilika u našoj zemlji, ali i šire imali smo priliku da slušamo eminentne književnike.

blank

Naredna gošća književnih večeri u Krupari biće Kajoko Jamasaki. Rođena i odrasla u japanskom gradu Kanazava, Kajoko je diplomirala na Filološkom fakultetu Hokaido univerziteta (Japan). Bila je na specijalizaciji od 1979. do 1980. na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Godine 1980. boravila je u Ljubljani na specijalizaciji (SAZU). Magistrirala je i doktorirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde i danas živi i radi. Piše na japanskom i srpskom, a prevodi dvosmerno sa oba ova jezika. Objavila je veći broj autorskih knjiga iz oblasti poezije, esejistike i nauke o književnosti.

blank

Književno veče će biti održano u nedelju, 23. juna 2024, sa početkom u 18 časova u restoranu Krupara u Bačkom Dušanovu. Uz moderatora Kuburića, nedelja deluje obećavajuće I kulturno osvežavajuće.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.