blank

Održana promocija knjige “Otpadnici”

U petak, 28. juna, u Centru za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu održana je promocija knjige “Otpadnici” autorke Anje Mijović.

blank
Foto: CNZD

Knjiga “Otpadnici” žanrovski okarakterisana kao kriminalistički triler umnogome pokriva teme kojima se i Centar bavi, poput: sajberbulinga, osvetničke pornografije, porodičnog nasilja, te i seksualnog nasilja nad decom. Upravo zato, tema panel diskusije bila je “Žrtve na stubu srama”.

Promociju je otvorio Igor Jurić, osnivač i predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu, koji se obratio gostima i poželeo im dobrodošlicu.

Nakon obraćanja Igora Jurića, otpočela je panel diskusija na kojoj su učestvovale autorka knjige Anja Mijović i Jovana Škorić, doktor političkih nauka u oblasti socijalna politika i socijalni rad, psihoterapeut pod supervizijom i neko ko u Centru koordiniše naučno – istraživačkim radom.

Program je moderirala Marija Mišić, master profesor srpske književnosti i jezika.

blank
Foto: CNZD

Dr Jovana Škorić je sa naučnog aspekta objasnila zašto je društvo sklono relativizaciji zločina i optužbama žrtve, kako to nasilnička priroda oca može uticati na psiho-socijalni razvoj dece, a bilo je reči i o posledicama traume i digitalnom nasilju.

Kada je reč o knjizi “Otpadnici”, iako načelno napisana kao roman, knjiga sadrži elemente scenarija, te je samim tim otvorena i za ekranizaciju. Autorka Anja Mijović je govorila o pripremi za pisanje i istraživanju različitih tema, ukazala je na važnost psihološkog konteksta na svoje karaktere i najavila da je četvrti deo knjige u pripremi.

Knjigu “Otpadnici” možete poručiti u onlajn prodavnici Centra.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.