blank

PKS: Izmenama zakona do lakšeg zapošljavanja stranaca

Izmene Zakona o strancima i Zakona o zapošljavanju stranaca treba da omoguće lakše i fleksibilnije zapošljavanje stranaca, kao i da omoguće digitalizaciju tog procesa, rečeno je na javnoj raspravi o nacrtima ovih rešenja u Privrednoj komori Srbije.

blank
Foto: Piksabej

Cilj izmena i dopuna zakona je da se olakša ulazak, boravak i rad stranaca u Srbiji, rekao je Nenad Paunović iz Kabineta predsednice Vlade Srbije. Izmene su usmerene i na to da Srbija bude konkurentn na međunarodnom tržištu rada, posebo jer postoji nedostatak radne snage u mnogim zanimanjima, posebno kada je reče o niskokvalifikovanim radnicima, naveo je Paunović.

Na taj način biće olakšan način zapošljavanja i boravka stranaca u Srbiji, a predloženo je da rok u kome bi ndležne institucije dale odgovor bude 15 dana od dana dostavljanja dokumentacije.
Takođe, jedna od izmena biće skraćen period boravka za dobijanje stalnog boravka u zemlji, a sve aplikacije mogu da se podnesu elektronskim putem.

Izvor: Euronews

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Petrovdan

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan – praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu. Pavle i Petar su bili prvi propovednici hrišćanstva

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.