blank

Poljoprivrednici odbili dalje razgovore dok se ne ispune prošlogodišnja obećanja

Sedam udruženja poljoprivrednika Srbije saopštilo je danas da se neće odazvati na poziv za učešće u Javnom slušanju o problemima u poljoprivredi, koji organizuje Skupštinski Odbor za poljoprivredu, i da će razgovarati sa nadležnima tek kada se ispune obećanja bivše premijerke Ane Brnabić i bivše ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković o uređenu robne berze, subvencijama i drugim zahtevima.

blank
Foto: Subotičke.rs

„Možete li da nam objasnite šta je još potrebno da obrazložimo, a da vi kao po običaju ne čujete, a na kraju obećate. Dogovor svih sastanaka i razgovora sa ministrima iz prethodnog mandata Vlade, a posebno prethodnom resornom ministarkom Jelenom Tanasković i dalje je u formi ‘obećanja’ sa obrazloženjem da nema finansijskih sredstava za isplatu obećanih subvencja“, upitali su poljoprivrednici predstavnike najviše vlasti.

Pismo je upućeno predsednici Skupštine Ani Brnabić, predsedniku Skupštinskog Odbora za poljoprivredu Marijanu Rističeviću, šefovima poslaničkih grupa i poslanicima Skupštine Srbije, predsedniku Vlade Milošu Vučeviću i ministru poljoprivrde Aleksandru Martinoviću.

Potpis na pismo stavili su predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice, Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, Saveza udruženja poljoprivednika Banata, Udruženja poljoprivrednika Aradac, Novoseljanskih paora, Banatske crnice iz Nove Crnje i Dolovačkih paora.

Neophodno je, kako su naveli, da se realizuje ono što je dogovoreno sa
Vladom Srbije na sastancima u toku 2023. godine, u Kisaču 26. novembra i Beogradu 26. decembra 2023.

Poljoprivrednici su zatražili od predstavnika vlasti da objasne, da ukoliko nema finansijskih sredstava da se obećano sprovede, kako nema novca i ko je za to odgovoran.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.