blank

Protest u Madridu zbog zakona o pravima životinja: “Ubijanje nije sport, obustavite lov”

Hiljade ljudi marširalo je danas u centru Madrida u znak protesta protiv predloga zakona za jačanje prava životinja kojim je predviđeno isključenje lovačkih pasa iz tog zakona.

blank
Foto: Pixabay

Demonstranti, od kojih su mnogi poveli svoje pse, držali su transparente sa napisima “Ubijanje nije sport”, a skandirali su “Obustavite lov”.

„Životinje ne treba iskorišćavati, a eksploatacija je maltretiranje“, rekla je za Rojters radnica u skloništu za pse Lara Mena koja je učestvovala u protestu.
Protest je održan četiri dana pre nego što bi parlament trebalo da glasa o novom zakonu o pravima životinja koji su predložili vladajući socijalisti, a stanovnici sela su tvrdili da bi pojedini članovi nacrta zakona mogli da dovedu do prestanka postojanja lova.

Socijalisti su u poslednjem trenutku podneli amandman za isključenje lovačkih pasa i drugih životinja uključenih u tradicionalne seoske aktivnosti iz tog zakona.

U Španiji se psi koriste za lov životinja, kao što su jeleni, divlje svinje i zečevi. Lovačka industrija ostvaruje dobit od više od pet milijardi evra godišnje, pokazuju podaci Deloita.

Izvor: Euronews

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.