blank

RGZ: U prvom kvartalu najskuplji stan prodat za 1,2 miliona evra

U Srbiji je u prvom kvartalu ove godine najskuplji stan prodat u opštini Savski Venac, u Beogradu na vodi, po ceni od 1,22 miliona evra, objavio je danas Republički geodetski zavod.

blank
Foto: Tolu Olubode on Unsplash

Najskuplja kuća prodata je u takođe u opštini Savski venac za 3,18 miliona evra, piše Beta.

U Beogradu na vodi je bio i najskuplji kvadratni metar stana u prvom kvartalu 2024. u Srbiji i koštao je 10.350 evra, navedeno je u saopštenju.

Najskuplje plaćeno garažno mesto u prva tri meseca ove godine plaćeno je 73.000 evra, takođe na Vračaru, dok najskuplji poslovni prostor koštao 3,09 miliona evra i kupljen je u opštini Savski venac, takođe u Beogradu.

Ukupna količina novca za kupovinu nekretnina u Srbiji u prva tri meseca ove godine iznosila je 1,5 milijardi evra, što je bilo 2,6 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine, objavio je RGZ.

Kao je navedeno, od ukupno 1,5 milijardi evra, 456 miliona evra došlo je sa delimično regulisanog tržišta, odnosno prometa nekretnina koje nisu upisane u katastar nepokretnosti.

Ukupan broj kupoprodaja na tržištu nepokretnosti u prvom kvartalu ove godine iznosio je 29.108 što je za jedan odsto manje nego prošle godine.

Izvor: Beta, Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.