blank

Šta treba da znate pre nego pustite psa u bazen?

Postoje mnoge rase pasa koje jednostavno uživaju da se brčkaju u vodi, posebno tokom letnjih vrućina. Kako su leta sve toplija, mnogi od nas posegnuli su za osvežavajućim rešenjem i postavili bazen u dvorištu. Naravno, ako vaš pas voli vodu, prirodno je razmišljati o tome da li treba da ga pustite da pliva u bazenu.

blank
Foto: Murilo Viviani on Unsplash

Ono što je važno, kako to ne bi bila loša ideja, jeste da obratite pažnju na neke stvari kako bi njegovo kupanje u bazenu bilo bezbedno i higijenski za njega i za vas. Kao i kod male dece, pas ne može da bude u bazenu bez nadzora. Ovo je tačno čak i ako je bazen u vašem dvorištu veoma mali.

Ništa bez nadzora

Najpametnije što možete da uradite je da uvek pokrijete bazen, bez obzira na njegovu veličinu, kada se ne koristi. U slučaju da ne želite da se odlučite za tu opciju leti, bilo bi dobro da svog psa nadgledate svaki put kada se igra u dvorištu. Imajte na umu da nije svaki pas koji voli vodu nužno dobar plivač, piše index.hr.

Takođe, ako dozvolite svom psu da pliva u vašem bazenu, način na koji ga održavate će se mnogo promeniti. Biće potrebno dodatno vreme i rad da biste bili sigurni da su nivoi hemikalija u vašem bazenu adekvatni i da vaš sistem filtracije dobro funkcioniše.

Voda u bazenu se uvek tretira hemikalijama, kao što je hlor. Iako takva voda u većini slučajeva nije opasna, važno je paziti da je vaš pas ne proguta svaki dan. Normalno je da pas, kao i vi, tu i tamo može progutati malo vode u kojoj pliva.

Jedan pas vredi tri čoveka kada je u pitanju čistoća vode u bazenu

To znači da je količina prljavštine i čestica koju pas sa sobom ponese u bazen tri puta veća nego kada u njega uđe čovek. Psi imaju mnogo više dlake od ljudi, tako da će svaka raspuštena ili mrtva pseća dlaka završiti u vodi bazena. Ovo će uticati na sistem filtracije i hemijsku ravnotežu.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: index.hr, N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.