blank

U nedelju preventivni pregledi u OB Subotica

Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16.juna, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

blank
Foto: Subotičke.rs

Pregledi će se obavljati u nedelju, od 8 do 17 časova, na internističkom delu polikliničke službe Opšte bolnice Subotica,a organizovaće se pregled svih građana. Moći će da se obave dermatološki pregled mladeža i urade tumor markeri CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

Svi zainteresovani moći će bez zakazivanja da izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama OB Subotica.

Oranizovaće se I preventivni sistematski pregledi za decu, kao I pregledi fizijatra, ukoliko je potrebno, kao I eventualno određivanje šećera u krvi. U slučaju da pedijatar ustanovi potrebu, mali pacijenti će biti upućeni lekarima drugih specijalnosti (oftalmologu, ORL, dermatologu…). Roditelji sa decom treba da se jave u ambulantu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju između 8 i 17 časova.

blank
foto: Subotičke.rs

Svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Posebno pozivamo roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece, kaže se u pozivu koje potpisuje v.d. direktora OB Subotica dr Saša Dželebdžić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Mogući pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 21 do 30 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uzrokovati

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.