blank

U Srbiji u julu i avgustu 37 odsto manje poginulih u saobraćajnim nesrećama

Tokom jula i avgusta, kada je sprovođena kampanja „Vozi odmoran – napravi pauzu svaka dva sata“, u Srbiji je pogibija u saobraćajnim nesrećama na putevima bilo 37 odsto manje – poginule su 74 osobe, 43 manje nego „u godini korone“, 2020. godine.

blank
Foto: Pixabay

To je danas na skupu o tome u Beogradu izneo v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i ocenio da „nikada do sada od kada se u Srbiji mere rezultati, nismo imali bolje rezultate nego ove godine“.

Stamatović je rekao i da su smanjenju broja poginulih u saobraćajnim udesima, koji je ove godine „na istorijskom minimumu“, doprineli i novi Zakon o bezbednosti saobraćaja i izgradnja bezbednijih puteva.

Stamatović je naveo da su ove godine do danas u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginule 324 osobe, a prošle godine 347.

Dodao je da je cilj da ne bude nijednog izgubljenog života u saobraćaju i da se u tu svrhu očekuje usvajanje Nacionalne strategije bezbednosti saobraćaja.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević je ocenio da je akcija „Vozi odmoran“ bila uspešna.

On je rekao da u prethodne 23 godine od kada se prikupljaju podaci o poginulima i povređenima u saobraćajnim nesrećama tokom leta, „nismo imali ovakve rezultate“.

Lakićević je kazao i da su pripadnici Saobraćajne policije „preventivno delovali“ i da je ove godine vozačima u Srbiji napisano 780.000 prekršajnih prijava.

Izvor: Beta, N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.