blank

Uključite se u popis ptica u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pozvalo je građane da se uključe u zajedničku akciju Međunarodnog popisa ptica vodenih staništa (International Waterbird Census – IWC), koju će sprovoditi do 31. januara.

blank

„Zahvaljujući razgranatoj mreži članova, volontera i saradnika i ove godine ćemo se potruditi da obiđemo što više vodenih staništa širom zemlje, da zabeležimo stanje u kojima se nalaze, kao i brojnost ptica na njima“, rekao je predstavnik Društva Marko Šćiban.

Kako je istakao, posebna pažnja će se posvetiti obilasku zaštićenih područja, ribnjaka, akumulacija, kao i tokova svih većih reka u Srbiji, da bi se održao kontinuitet, a podaci mogli da se uporede.

Sa brodova, iz automobila ili pešaka brojaće se patke, guske, labudovi, gnjurci, ronci, čaplje, galebovi i druge ptice koje borave na vodama ili uz njih.

„Pozivamo građane da nam se priključe, uključujući i potpune početnike. Svako može da doprinese unapređenju znanja o zimskom rasprostranjenju i brojnosti ptica u Srbiji“, kazao je Šćiban.

Opširnije pročitajte ovde.

N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Petrovdan

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan – praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu. Pavle i Petar su bili prvi propovednici hrišćanstva

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.