blank

“Zlatni toranj” za “Crveno nebo” (VIDEO)

YouTube video

“Jedinstvena moć filma da artikuliše, možda dublje od bilo koje umetničke forme, stanje čovečanstva koje je na ivici vulkana” reči su žirija Filmskog festivala Palić u obrazloženju nagrade “Zlatni toranj” za najbolji film Glavnog takmičarskog programa nemačkog ostvarenja “Crveno nebo”.

Nagradu za najbolju režiju,”Palićki toranj” žiri je dodelio Adamu Časiju za mađarski film “Tri hiljade numerisanih delova”, specijalno priznanje pripalo je filmovima internacionalne koprodukcije “Nula kalorija” i grčko-nemačko-belgijskom ostvarenju “Zarobljen”, gde je film “Nula kalorija” pobrao i sve pohvale za muziku.

blank

Međunarodni žiri doneo je odluku da u takmičarskom programu “Paralele i sudari” za najbolji film proglasi gruzijsko-francusko-bugarski film “Živi svetac”. Posebno priznanje žiri je dodelio filmu “Hladan poput mermera”.

Žiri FIPRESCI 30. Filmskog festivala na Paliću dodelio je nagradu ostvarenju “Crveno nebo”. Bila je poslednja press konferencija palićkog festivala, a priznanja će biti uručena na zatvaranju jubilarne filmske smotre.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.