blank

Bend „Hidrogen‟ uskoro izdaje prvi mini-album i iščekuje prve nastupe

blank

Četiri momka, okupljena u bendu „Hidrogen” („Hydrogen”), koji sebe opisuje kao alt, garaž, indi rok bend, izdao je svoju prvu pesmu „Fuck Fomo” u januaru, a ubrzo je usledila i druga pod nazivom „Funtitled‟. O svom radu, planovima i samim počecima govorili su nam članovi benda – gitarista Mario Kujundžić, bas-gitarista Pavle Kuntić, ritam-gitarista i vokal Nikola Mitrović i bubnjar Nikola Vujadinović.

Kada je bend nastao i na čiju inicijativu?

Nikola M: Tokom srednje škole, 2016 godine, Mario, Pavle i ja smo se nalazili da bismo obrađivali razne pesme. Javila se ideja da za moj 18. rođendan odsviramo obrade nekoliko stranih i domaćih pesama. Nažalost, na rođendanu nismo svirali jer nismo našli bubnjara na vreme. Bend je zvanično nastao kad nam se pridružio bubnjar Nikola Vujadinović, u maju 2018. godine.

Ko je autor prve pesme i kako su ljudi reagovali na nju?

Mario: Naša prva izdata pesma je „Fuck Fomo”. Nikola M. je došao sa osnovnom strukturom koju smo zajedno menjali i uobličili u trenutnu verziju. Reakcije na pesmu su bile bolje nego što smo očekivali i oduševljeni smo svom podrškom.

Ko je vaša inspiracija i čiji rad cenite?

Nikola V: Naši muzički ukusi se većinom poklapaju. Najveći zajednički uzori su nam „Radiohead”, „Arctic Monkeys”, „The Strokes”, „Queens of the Stone Age”, „Muse”, „Car Seat Headrest”, „Interpol”. Mario voli i bend „Plini”, Pavle „Neutral Milk Hotel”, Nikola M. „Florence + the Machine”, a ja „AFI”.

blank

Ko sve piše tekstove?

Mario: Obično Pavle i Nikola M. dođu sa nekom vrstom skice i onda svi zajedno komentarišemo i pravimo izmene. Ovako generalno pristupamo i stvaranju svih drugih delova pesme.

Ko je vaša ciljna grupa i omiljena publika?

Mario: Ko god želi da nas sluša.

Jeste li već negde nastupali i gde biste voleli da nastupate?

Nikola M: Imali smo dve svirke u klubu „Mladost” sa našom prvom bubnjarkom Sanjom Mikić. Naša trenutna postava još nije nigde nastupala, ali bismo voleli da sviramo gde god, za početak u Srbiji. San nam je da sviramo na svetskim festivalima kao što su „Glastonbury”, „Lollapalooza“, „Rock in Rio“, „Fuji Rock“, „Exit”…

blank

Zašto „Hidrogen”?

Pavle: Svidelo mi se ime zato što predstavlja nešto osnovno i jednostavno, što u kombinaciji sa drugim elementima pravi nešto mnogo kompleksnije od samog sebe.
Mario: … kao što je sam bend više od sume individualnih članova.

Kakvi su ciljevi benda?

Mario: Planiramo da, pored predstojećeg EP-a (mini-albuma) „En Route”, izdamo još jedan ove godine, a voleli bismo da 2021. zatvorimo albumom. U međuvremenu se pripremamo za svirke, da bismo mogli da nastupamo čim to okolnosti dozvole.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.