blank

Luka Mihovilović umetnički direktor Istarskog narodnog kazališta

blank

Mihovilović je izrazio zadovoljstvo što će na novoj funkciji debitovati upravo dečjom predstavom, jer su, kako je naveo, njegovi počeci bavljenja glumom vezani upravo za ovo pozorište i dramski studio

Luka Mihovilović, nekadašnji član ansambla subotičkog Narodnog pozorišta, imenovan je za umetničkog direktora Istarskog narodnog kazališta, preneo je „Glas Istre”.

Umetnički direktor, što je, kako su naveli, nova funkcija u ovom pozorištu, kao i poslednja ovogodišnja premijera ovog pozorišta, „Ružno pače” Hansa Kristijana Andersena, predstavljeni su na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu ‒ Gradskom kazalištu Pula.

Kako je navedeno, Mihovilović je izrazio zadovoljstvo što će na novoj funkciji debitovati upravo dečjom predstavom, jer su, kako je naveo, njegovi počeci bavljenja glumom vezani upravo za ovo pozorište i dramski studio.

Istakao je da mu je drago što je na repertoaru ovo Andersenovo delu u režiji i koreografiji Andree Gotovine, navodeći da je Andersen, odgovarajući na pitanje zašto ne napiše svoju autobiografiju, rekao da je to već učinio i da se to delo zove „Ružno pače”. Mihovilović je tim povodom istakao značaj uvažavanja i razumevanja različitosti.

U predstavi igraju Mark Marić, Noa Pavlinović, Mišel Salome Kursar, Anika Pavlinović, Geo Petrović, Lukas Angelini, Nika Gorčki, Lina Šuran, Saša Marković, Petra Mohorović, Zora Cvijanović, Vito Floričić, Rina Renier, Katja Honović, Lucia Ostojić Vitjuk, Noah Cvijanović, Lena Devedžić, Lucija Radolović, Matea Kontošić i Tereza Mišan, dok je narator Luka Mihovilović.

Kako je naveo „Glas Istre”, Mihovilović je prvenstveno glumac, iako je u svom angažmanu u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, u kojem je zaposlen, pokazao da zna i da režira. Uskoro će, kao umetnički direktor, javnosti predstaviti buduće projekte.

Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.