blank

Nedelja pravoslavlja u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava” i onlajn

blank

Ovogodišnja Nedelja pravoslavlja svečano će biti otvorena izložbom „Trideset godina crkveno-umetničkog stvaralaštva Svetozara Pandurovića”, večeras u 18 časova u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava”. Izložba će za posetioce biti otvorena do kraja maja svakim radnim danom od 10 do 14 časova.

Nedelja pravoslavlja je kulturno-duhovna manifestacija koju organizuje Srpski kulturni centar „Sveti Sava”, a koja će ove godine biti u znaku tridesetogodišnjice rada i postojanja ovog kulturnog centra, osnovanog 13. aprila 1991. godine.

U utorak je na programu promocija „Letopisa Matice srpske”, kada će glavni i odgovorni urednik „Letopisa” Đorđo Sladoje i književnici Selimir Radulović i dr Zoran Đerić govoriti o novim izazovima sa kojima se suočava nova redakcija ovog časopisa.

U sredu je duhovna tribina, a u četvrtak predstavljanje knjige „Ogledi o srpskoj muzici” Dragana Mlađenovića. Gosti će biti autor, Rajna Vuletić i Dragan Inđić, urednik izdavaštva RTS-a.

U petak će, uoči 130. godišnjice rada Srpske književne zadruge, govoriti prof. dr Milo Lompar, potpredsednik Srpske književne zadruge, dr Duško Babić, upravnik Srpske književne zadruge, i Dragan Lakićević, književnik i glavni urednik Srpske književne zadruge.

U subotu će biti predstavljanje rada i izdanja Zadužbine Vledete Jerotića, a gosti na ovoj tribini biće prof. dr Irena Arsić i prof. dr Žarko Trebješanin.

Nedelja pravoslavlja biće zatvorena u nedelju, predstavljanjem knjige Jelisija Andrića „Istorija srpske crkve 1219-1463″. Prof. dr Boris Stojkovski i glavni i odgovorni urednik Izdavačke kuće „Prometej” Zoran Kolundžija govoriće o knjizi.

Svi programi počinju u 18 časova, a s obzirom na to da će u svečanoj sali Zadužbine Dušana Radića biti trideset mesta za sedenje, oni koji žele da prisustvuju programima treba da prijave svoj dolazak telefonom na broj 024/601-833 svakim radnim radom od 8 do 14 časova. Sve programe zainteresovani će moći da odgledaju i na „Jutjub” kanalu Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava” od 20 časova.

Foto: SKC „Sveti Sava”

 

 

 

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.