blank

Počela sa radom dramska sekcija Zavičajne zajednice “Republika Srpska”

blank

U subotu je počela sa radom Dramska sekcija Zavičajne zajednice “Republika Srpska”, namenjena osnovcima i srednjoškolcima, pod vođstvom glumca Nebojše Čolića. Audicija i prijem novih članova održani su u prostorijama Zavičajne zajednice „Republika Srpska”.

Čolić je naveo da je na audiciju došlo više od tridesetoro mališana i da je zadovoljan odazivom.

– Nakon početnih vežbi dikcije i izražavanja počinjemo sa pripremom naše prve predstave. Želim da deca kroz dramske vežbe pokrenu svoju maštu i zavole da čitaju. Sem toga, nastojaću da se deca oslobode straha od javnog nastupa, da steknu samopouzdanje a izražavanje i komunikaciju da podignu na viši nivo – naveo je Čolić.

blank

Kako je navedeno u saopštenju, u okviru Zavičajne zajednice „Republika Srpska” odvijaju se aktivnosti koje su, usmerene na edukaciju mladih i ispunjavanje njihovog slobodnog vremena. Kroz razne sekcije, mladima se približavaju običaji i istorija naroda sa prostora bivše Jugoslavije.

– Potrudili smo se da obezbedimo sve neophodne uslove za organizovanje i sprovođenje naših planiranih aktivnosti. Dramska sekcija je tek početak jer ćemo uskoro našim školarcima ponuditi bogat edukativni sadržaj kojim će moći kvalitetno da ispune svoje slobodno vreme – istakao je Milorad Ćopić, predsednik Izvršnog odbora Zavičajne zajednice „Republika Srpska”

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.