blank

Svetosavska nedelja počinje 21. januara, celokupan program biće dostupan na “Jutjubu”

blank

Izložbom slika “Kodovi Danila Vuksanovića” 21. januara u Srpskom kulturnom centru “Sveti Sava” (Zadužbina Dušana Radića) počeće ovogodišnja Svetosavska nedelja.

Dan kasnije biće predstavljen časopis “Luča”, a 23. januara o zaveštanju Svetog Save govoriće autor istoimene knjige Luka Mičeta. Za 25. januar najavljena je duhovna tribina “Srpski kulturni i ekonomski obrazac u Karlovačkoj mitropoliji”. Na tribini će govoriti Miroslav Ilić, pomoćnik sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine.

Svetosavska nedelja je kulturno-duhovna manifestacija Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava” koja traje 29 godina . Za razliku od prethodnih, ove godine biće održano pet programa, zbog trenutne epidemijske situacije.

Svi najavljeni programi počinju u 18 časova, osim osvećenja kolača i žita 26. januara, uoči Savindana, koje će biti upriličeno u 19 časova.

Organizatori ističu da će u svečanoj sali Zadužbine Dušana Radića biti trideset mesta za sedenje. Zainteresovani koji žele da prisustvuju programima treba da potvrde dolazak na broj telefona 024 601 833 radnim danima od 8 do 14 časova.

Izložene slike javnosti će biti dostupne do kraja marta, radnim danima od 10 do 14 časova.

Svi programi Svetosavske nedelje biće dostupni od 20 časova na “Jutjub” kanalu Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava” u danima u kojima su zakazani.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.