blank

Virtuela izložba posvećena „Bosch+Bosch“ grupi

blank

Subotički umetnik i jedan od osnivača „Bosch+Bosch“ grupe, Balint Sombati biće vodič kroz ovu virtuelnu izložbu i imaće svoj performans u okviru nje, 19. novembra 2020. godine u 19 časova.

Branislava Žujović

Mađarski kulturni institut u Briselu priredio je izložbu „Bosch+Bosch grupa i neo-avangardni pokret na prostoru Vojvodine“. Ova izložba biće otvorena danas u 19 časova na “Fejsbuk” stranici Mađarskog kulturnog instituta iz Brisela. Cilj izložbe je da se predstave umetničke težnje neoavangardnih stvaralaca iz šezdesetih i sedamdesetih godina.

Subotički umetnik i jedan od osnivača „Bosch+Bosch“ grupe, Balint Sombati biće vodič kroz ovu virtuelnu izložbu i imaće svoj performans u okviru nje 19. novembra 2020. godine u 19 časova.

Izložba će osvetliti i portrete drugih umetnika vezanih za ovu grupu: Atile Černika, Lasla Kerekeša, Katalin Ladik, Slavka Matkovića, Lasla Salme, Balinta Sombatija i Ante Vukova.

Izložba predstavlja zajednički projekat Mađarskog kulturnog instituta iz Brisela, „Ludvigovog muzeja“ iz Budimpešte u saradnji sa kolekcijom „Marinko Sudac“.

Kao deo ove virtuelne izložbe, 3. decembra biće prikazan dokumentarni film „Bosch+Bosch grupa“ Nikole Miloševića.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.