blank

Javni čas Kiš teatra

Nakon četiri meseca rada, mladi glumci pozorišne radionice Kiš teatra na srpskom jeziku u organizaciji Fondacije “Danilo Kiš” spremni su da se predstave subotičkoj publici Javnim časom, koji će biti održan u subotu, 4. marta, sa početkom u 19 časova, u svojoj glumačkoj učionici u prostorijama Fondacije (zgrada Jadran). Ulaz je slobodan.

blank
Foto: Fondacija Danilo Kiš

Na Javnom času će se predstaviti sedam talentovanih polaznika: Ana Nikolić, Anja Milišić, Jana Krstić, Danijela Eke, Sofija Marić, Jovana & Đurković i Dunja Drobac. Radionicu vodi subotički glumac, Stefan Orovec. Jelena Štetić je asistent.

Tokom četvoromesečne edukacije članovi dramske radionice su se bavili unutrašnjim osećanjima, stvaranjem grupe te prošli kroz različite vežbe koje služe otvaranju glumca kako na sceni, tako i privatno. Koncept radionice obuhvata stvari koje se uče na prvoj godini akademije. Mladi glumci će nam se predstaviti i pokazati sve ono što su naučili na temu osnova glume i odnosa s partnerom, koliko je bitan i kako se gradi. Scene koje su dramatizovali glumci su birali sami i prilagodili ih prostoru u kom će ih igrati.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.