blank

Kreativna radionica Tanje Ostojić sutra u Savremenoj galeriji

U Savremenoj galeriji Subotica od 14. do 16. juna održaće se trodnevna kreativna radionica Tanje Ostojić, koja će svoju izložbu predstaviti tokom godine. Kreativna radionica biće održana okviru autorskog projekta pod nazivom „Žensko zdravlje, politike tela, rad, seksualnost, menopauza, transformacije i starenje”.

blank
Foto: Savremena galerija Subotica

Projekat se bavi osnaživanjem žena čije se reproduktivno doba završava, u cilju njihovog razumevanja ovog perioda u smislu sticanja nove vrste mentalne i fizičke dobrobiti. Zamišljeno je da će radionica spojiti žene različitih generacija, nacionalnosti i životnih priča, u sigurnom okruženju podrške i razumevanja koje će se stvoriti otvorenim razgovorima o osetljivim i intimnim temama.

Ovu vrstu kolektivnog ženskog iskustva učesnice radionice mapiraće zajedničkim kreativnim radom u tehnici veza i pačvorka, koji će biti izložen u Savremenoj galeriji Subotica od 31. avgusta do 12. oktobra ove godine. Učesnice su pozvane da ponesu sa sobom predmet od tekstila koji eventualno žele na ovaj način da ovekoveče i ugrade u zajedničku tapiseriju.

Radionica će se odvijati u prostoru Savremene galerije Subotica, a organizatori najavljuju i odlazak na Palić.

Izlazak na jezero odvešće učesnice do Ženskog štranda i akva parka, gde će imati priliku da podele iskustva o praksama plivanja, povezivanja sa vodom i njenom učinkovitošću za žensko zdravlje, kao i da istraže istorijat ovog kupališta i da preispitaju kvalitet vode – poručuju organizatori ideju jednog dela radionice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.