fbpx
Auxality"/
Naslovna Kultura Ljubavna poezija Kišu u čast
Čepom do osmeha

Ljubavna poezija Kišu u čast

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš‟ rođendan književnika čije ime nosi obeležiće u ponedeljak poezijom i razgovorom o poeziji, kojom je Kiš započeo svoj književni put.

Članovi Književnog kluba Fondacije „Danilo Kiš“ Jovana Šarčević, Maja Rudinski i Denis Dautović kazivali su svoju ljubavnu poeziju Kišu u čast, a snimci će biti prikazani u ponedeljak na „Fejsbuk” stranici pomenute fondacije.

Istoga dana od 18 časova ljubitelji književnosti će na „Instagram“ stranici ove organizacije moći uživo da prate intervju sa Dajanom Đurić, mladom pesnikinjom iz Valjeva. Razgovor će voditi članica Književnog kluba Ivana Stuparević.

Iz Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš‟ podsećaju da je Danilo Kiš rođen u Subotici 22. februara 1935. godine. Svetski je priznati romansijer, pripovedač, esejista, dramski pisac, prevodilac sa francuskog, ruskog i mađarskog jezika i jedan od najvažnijih pisaca u istoriji srpske književnosti. Kiš je počeo kao pesnik, a potom se okrenuo pisanju proze kojom je u drugoj polovini XX veka izveo poetički preokret u srpskoj književnosti.

PRO LIne