blank

Nastavak predavanja u novom ciklusu Ženskih studija

U nastavku predavanja na Edukativnom program Ženskih studija u novom ciklusu, sutra, sa početkom od 10 i 30, svi zainteresovani će imati priliku da poslušaju profesorku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, dr Dašu Duhaček na temu Ženskih studija i studija roda.

blank
foto: Ženske studije

Profesorka Duhaček koja je jedna od osnivačica i koordinatorka Centra za ženske studije daće osvrt na osnovne pojmove i kratak istorijski pregled.

Staša Zajović, biće druga predavačica na sutrašnjem skupu, sa temom “Ujedinjena desničarska antirodna ofanziva protiv ženskih prava i demokratije”. Staša Zajović je diplomirala na Katedri za romanistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Jedna je od osnivačica feminističko-pacifističke grupe Žene u crnom (ŽUC) 1991. Organizatorka i učesnica je brojnih antimilitarističkih, mirovnih, feminističkih kampanja, mreža, seminara. Dobitnica je više nagrada i priznanja za svoj antiratni i mirovni angažman.

Predavanjima, kao i do sada, možete prisustvovati u Savremenoj galeriji Subotica, ulaz je besplatan, a moderatorka je dr Margareta Bašaragin.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.