blank

„Palićke notice“ po četvrti put na Letnjoj pozornici

Sada već tradiocionalni, dečiji festival muzike i pokreta „Palićke notice“ održaće se četvrti put u petak, 14. juna, na Letnjoj pozornici.

blank
Foto: Subotičke.rs

Programski festival počinje u 18 časova, a očekuje se više od 170 učesnika iz Srbije i regiona.

Vesna Rašeta, ispred organzacije “Palićkih notica” očekuje da će i ove godine biti mnogo kreativnih tačaka, ističući da je festival potrebno videti i doživeti kako bi se prikazao veliki trud nastavnika i dece, prikazale njihove mogućnosti, ali i želje.

“U takmičarskom programu imamo osam ekipa i tri revijalna dela. Takmičare očekuju vredne nagrade, ali i svi učesnici dobiće simbolične nagrade. Cilj ovog festivala je da se prevaziđu razlike među decom, obrišu predrasude i mislim da smo na dobrom putu“, ističe Vesna Rašeta, jedna od organizatorki.

Muzičko – scenski festival “Palićke notice” predstavlja i priliku za učešće dece iz specijalnih i ostalih škola. Ovogodišnja tema festivala su pesme Evrovizije, a ulaz koji predstavlja i promociju inkluzije je besplatan.

Poseban gost festivala je i počasni član žirija – kompozitor Joca Adamov, koji će proceniti i proglasiti pobednika muzičko – scenskog, dečijeg spektakla. Ta pobednička pesma sledeće godine otvoriće ovu manifestaciju. Ove godine priliku da prvi zapevaju na Letnjoj pozornici imaće deca iz Banja Luke, koja če izvesti “Iznad duge” poznatu pesmu “Čarobnjaka iz Oza”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Mogući pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 21 do 30 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uzrokovati

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.