blank

Predavanje „Muzej grada Pregrade“ sutra u Gradskom muzeju

U sredu, 10. jula 2024. godine, sa početkom u 18 časova u Gradskom muzeju Subotica biće održano predavanje dr sc. Davora Špoljara „Muzej grada Pregrade – kultura, nasleđe i projekti“.

blank
Foto: Gradski muzej Subotica

Na predavanju će biti reči o Muzeju grada Pregrade i zbirkama koje se nalaze u njihovoj stalnoj postavci, Numizmatičkoj zbirci, Rudarsko-geološkoj zbirci i Zbirci Apoteke “Thierry”. Takođe, biće predstavljeni i drugi predmeti i znamenitosti kulturne baštine iz tog dela Hrvatske i aktivnosti koje muzej obavlja tokom cele godine.

U zaključku predavanja će biti predstavljeni dosadašnji međunarodni projekti muzeja finansirani sredstvima iz programa “Erazmus+”. Muzej grada Pregrade osnovan je 2005. godine kao opšti gradski muzej, a u poslednjih pet godina realizovao je nekoliko zapaženih Erasmus projekata i postao prvi muzej u Hrvatskoj koji je dobio Erasmus akreditaciju u oblasti obrazovanja odraslih. Dr. sc. Davor Špoljar radi kao
vršilac dužnosti direktora Muzeja grada Pregrade, gradske muzejske ustanove u severozapadnoj Hrvatskoj, u Krapinsko-zagorskoj županiji, u blizini granice sa Slovenijom.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.