blank

Repertoari bioskopa “Lifka” i “Abazija”

REPERTOAR BIOSKOPA “LIFKA”

Kapetan Sabljozubi i magični dijamant

do 9. septembra, početak u 17 časova

Trajanje: 82 min; žanr: animirani film

Smrtonosni gospodar džungle Maga Kahn i njegova zla kraljica, Sirima, napokon su se domogli Magičnog dijamanta. Kruže glasine da tokom punog meseca, dijamant ispunjava želje. San Maga Kahna jeste da može da izađe na sunce, kako bi mogao da vlada i van mračne džungle. Ali sve se menja kada mladi Marko ukrade dijamant pre nego što će mesečina obasjati isti. Besan Maga Kahn šalje svoju vojsku majmuna u lov, kako bi uhvatili Marka. Magični dijamant mora biti vraćen po svaku cenu. U međuvremenu, Pinki živi bezbrižnim životom u Mesečevom zalivu, dok je Veroniki dosadno i željna je avanture. Pustolovina kreće kada se pojavi Kapetan Sabljozubi sa svojom vojskom gusara u potrazi za dijamantom. Pinki i Veronika se ukrcavaju na Mračnu Damu i zajedno sa gusarima kreću u maničnu potragu za Magičnim Dijamantom. Nakon opasnog putovanja na ostrvo Maga Kana, Pinki i Marko shvataju da imaju mnogo više zajedničkog od toga da sačuvaju dijamant, kako od kapetana Sabljozubog, tako i od Maga Kana.

Novi mutanti

do 7. septembra, početak u 19 časova

Trajanje: 98 min; žanr: akcija, avantura

Uloge: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Henry Zaga

Studio 20th Century u saradnji sa Marvel Entertaiment predstavlja film Novi mutanti, originalni horor triler smešten u izolovanu bolnicu, gde je grupa mladih mutanta na psihijatrijskom praćenju. Kada počnu da se događaju čudne stvari, i njihove mutantske sposobnosti i njihovo prijateljstvo će biti na testu dok se budu borili za život.

Tenet

do 9. septembra, , početak u 21 čas

Trajanje: 150 min; žanr: akcija, drama, triler

Režiser: Christopher Nolan; Uloge: Aaron Taylor-Johnson, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki, John David Washington

Džon David Vašington glavni je protagonista novog Sci-Fi akcijskog spektakla Kristofera Nolana, kratkog, ali jasnog naziva „Tenet“. Naoružan samo jednom rečju – Tenet – i boreći se za opstanak celog sveta, glavni junak priče kreće kroz polumračni svet međunarodne špijunaže na misiji koja će se odvijati u nečemu izvan stvarnog vremena. Inverzija. Nije putovanje kroz vreme.

Samsam

5. i 6. septembar, 11 časova

Trajanje: 77 min; žanr: animirani

Režiser: Tanguy de Kermel

Uloge: Stefan Buzurović, Danijela Buzurović, Đurđina Radić, Anja Mit

Mladi i neustrašivi Samsam ima gotovo sve ono o čemu bi kosmički junak mogao da sanja: herojske roditelje, gomilu super prijatelja i sopstveni leteći tanjir kojim istražuje svemir… osim stvari koja mu nedostaje – njegove supermoći se još uvek nisu pojavile. Kada nova devojčica u školi, Mega, počne da podučava Samsama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti. Njih dvoje zajedno kreću u kosmičku avanturu koja ih uči da, prijateljstvo i hrabrost mogu biti ono najvažnije o čemu sanjaju.

blank

REPERTOAR BIOSKOPA “ABAZIJA”

Samsam

5. septembar, 13 časova

Novi mutanti

5. septembar, od 15 i 19 časova

Sumrak u bečkom haustoru

5. septembar, od 17 časova

Država/godina: Srbija/2020

Trajanje: 110 min; žanr: dokumentarni

Režiser: Mladen Đorđević

Uloge: Darko Markov, Milenko Radosavljević, Goran Pavlović, Vladica Milosavljević

Grad Beč obeležava pedeset godina od dolaska gastarbajtera iz socijalističke Jugoslavije u Austriju. Toj zemlji je bila potrebna radna snaga, pa je ugovorom dogovoren prijem velikog broja radnika iz siromašnih delova Jugoslavije. U isto vreme nova vlast, u skladu sa smanjenjem socijalnih davanja, uvodi poreze taksistima. Nameti su veliki, te je mnogim taksistima budućnost ugrožena. Ovo naručito pogađa ljude sa Balkana, pošto veliki broj njih živi od taksija. Sa tim problemom se suočavaju i tri glavna junaka Darko, Mileno i Goran, koji već dvadesetak godina taksiraju po Beču. Njih trojicu povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije, kod koje redovno dolaze da im pročita budućnost iz karata ili ih zaštiti od negativnih sila. Iza raskošnih bečkih fasada krije se svet sujeverja i očajnika, koji na taj način pokušavaju da reše svoje probleme.

blank

Radijska tišina

21 čas

Država/godina: Švajcarska, Meksiko/2019

Trajanje: 78 min, žanr: dokumentarni

Uloge: Carmen Aristegui, James L. Cavallaro, Xavier Cortina

Marta 2015. godine, zbog političkog pritiska i pod lažnim izgovorima, Karmen Aristegi, glavni glas nezavisnog novinarstva u Meksiku, otpuštena je sa svojim timom iz radio-stanice MVS. Sledećeg dana više od 200.000 ljudi demonstrira i potpisuje peticiju kojom poziva na njen povratak u etar i kraj cenzure. Uprkos ovoj izuzetnoj mobilizaciji, stanica ne popušta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.