blank

Ko je palićki „Akvamen“?

blank

I hoće li snositi odgovornost zbog onoga što je Ištvan Pastor juče saopštio ili će ponovo politički vuk pojesti društvenog magarca?

Branko M. Žujović

Sjajno je što smo juče od Ištvana Pastora zvanično obavešteni da je izgradnja akva parka na Paliću započeta bez dozvola i sa nepotpunom projektnom dokumentacijom.

To je, donekle, satisfakcija za one koji su sve ovo vreme iznosili činjenice o ovom projektu i zbog toga donedavno bili žigosani kao „izdajnici“.

Sada bi trebalo da saznamo ko je zaista odgovoran za neodgovorno upravljanje javnim projektom, za naše prilike, astronomske vrednosti. Taj palićki „Akvamen“ (ili više njih?) trebalo bi da snosi nekakvu odgovornost.

Ne želim da verujem da neko, ko u našoj zemlji zaista odlučuje, milione državnih evra, uloženih na takav način, drži za sitnicu koja sada treba da izvetri sa jučerašnjom konferencijom za medije.

Da sam tužilac, prvo što bih danas uradio bilo bi da pozovem Pastora na sastanak i pribavim osnovne informacije, ukoliko već nisam pratio medije koji svoj posao shvataju ozbiljno.

O drugom i trećem koraku ne bih sada.

Pomenuo bih samo četvrti. Ova stvar mora da se okonča na sudu ili će ponovo politički vuk pojesti društvenog magarca.

Nimalo ne sumnjam da je, pre nego što se juče obratio subotičkoj javnosti, Pastor o palićkom akva parku razgovarao sa Brojem Jedan.

Nimalo ne sumnjam ni da je, kao ozbiljan čovek, od Broja Jedan dobio garancije da će akva park, pod kadrovskom dirigentskom palicom Saveza vojvođanskih Mađara, zaista biti upodobljen propisima i završen za pola godine, bez pevanja i pucanja.

Nimalo ne bi trebalo ni da sumnjam da će tužilaštvo, konačno, reagovati zbog nezakonitosti u vezi sa akva parkom, ali nekako ne mogu u to da poverujem.

Gradonačelnik Stevan Bakić septembra prošle godine lepo je objasnio da su u vezi sa izgradnjom palićkog akva parka uočeni „određeni nedostaci“, ali da posredi “nije ništa epohalno“, već da je „sve u skladu sa veličinom tog projekta“.

Ukoliko je izostanak dozvola u paketu sa sakatom projektnom dokumentacijom palićkog akva parka “određeni nedostatak” i “ništa epohalno”, šta nije “određeni nedostatak” i šta je “epohalno”?

Bilo bi lepo da nam gradonačelnik odgovori na ova pitanja, osim ukoliko jesenas nije bio o svemu do kraja obavešten, poput predsednika svoje prethodne stranke.

U suprotnom, ukoliko politički vuk ponovo izjede društvenog magarca, preti nam opasnost da nam ovakve nezakonitosti, uključujući nedavno otvaranje kladionice tik uz školu, postanu svakodnevne sitnice na koje niko ne obraća pažnju.

Sve u Subotici može da propadne i nestane, samo je stranačka politika siguran posao. U tome je štos, ali on odavno više nije smešan.

Pitanje je jedino da li se Broju Jedan zaista isplati da ga, apropo palićkog akva parka, ovde tretiraju kao Panteliju bez testamenta ili će Broj Jedan ipak preduzeti nešto zbog očiglednog gaženja gospodina Rajkovića, pardon, zakona i javnog interesa.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Ko je palićki „Akvamen“?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Veštačka oplodnja bolnice

Vršilac dužnosti direktora ovdašnje bolnice, Saša Dželebdžić, nastavlja neslavnu praksu ćutanja o pitanjima od javnog značaja. U ovom trenutku nemoguće je proveriti hoće li, uprkos

Detaljnije »
blank

Farma

Onaj ko dozvoljava zakonitu prodaju domaćeg mleka na pijaci može da podstakne i dostavu. Postoje sasvim solidni i lako dostupni mobilni hladnjaci za tako nešto.

Detaljnije »
blank

Vernikovo kolo

Šizofren je grad koji u pola devet uveče sahrani biskupa u katedrali, u devet, dvesta metara dalje, priredi šou Zorice Brunclik i sve to flambira

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.