fbpx
Auxality"/
Naslovna Subotica 2.0 Subotica dobija prvi “pametni hotel” (VIDEO)
Čepom do osmeha

Subotica dobija prvi “pametni hotel” (VIDEO)

Na severoistoku Subotice uskoro će biti izgrađen prvi “pametni hotel” u našem gradu. O ovom projektu, nastalom zahvaljujući softveru razvijenom u subotičkoj firmi “Studio Present”, razgovarali smo sa Vladimirom Čočovićem, marketing menadžerom ove kompanije.

Čočović je za naš portal potvrdio da će Subotica uskoro dobiti prvi “pametni hotel” i pojasnio da originalna tehnološka rešenja “Studio Presenta” nisu dostupna samo sve zainteresovanijim investitorima koji podižu nove zgrade, već i građanima koji žele da novu subotičku tehnologiju ugrade u svoje domove.

– Subotica krupnim koracima postaje IT centar Srbije. Sa ponosom ističemo da je naš softver, koji objekte čini “pametnim” i još funkacionalnijim, među najnaprednijim softverskim rešenjima te vrste u svetu. Pored hotela koji će uskoro biti podignut, u centru grada niče još jedna “pametna zgrada”. Naš softver ugrađen je i u zgradu na Somborskom putu 33 u kojoj, zajedno sa ostalim IT kompanijama, posluje “Studio Present”. Aplikacija “Pierre“ omogućava potpunu optimizaciju boravka ili stanovanja, kao i potpunu daljinsku kontrolu svih funkcija unutar objekta – kaže Čočović.

On ističe da je “Studio Present” u neprekidnoj potrazi za kvalifikovanim kadrovima.

– I ovim putem pozivam inženjere i ostale IT stručnjake da nam se jave, jer posla imamo sve više – kaže Čočović.

Čočović je istakao da je subotički softver namenjen “pametnom stanovanju” i boravku sve prisutniji u našoj zemlji, kao i da postoji veliko interesovanje za njega u zemljama Evbropske unije, ali i na drugim kontinentima.

PRO LIne