blank

1. septembar najvažniji dan u životu đaka prvaka! (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Prvi septembar za svakog đaka prvaka poseban je dan u životu. A za roditelja tog istog prvaka je još posebniji. Tada mala velika individua stupa na tlo škole koja će mu osam godina biti dom, igraonica, ali i velika učionica.

Pored gradiva, slova i prvih brojeva dete se uči najvažnijem: socijalizaciji, empatiji, druženju, pravdi i ponekad nepravdi, i svemu onome što nas, u stvari, čini socijalnim bićima u kasnijem životu.

Godinu dana pre polaska u prvi razred počinje priča koja se “vrti” skoro u svakoj kući malog budućeg prvaka: škola je važna, obrazovanje takođe, novi drugari najvažniji.

blank
Foto: Subotičke.rs

I današnja, nova školska generacija nesigurno je ušla u osnovnu školu, često pogledom tražeći svoju najveću podršku, roditelja koji je sa velikim ponosom ispratio svoje dete u tu veliku i važnu ustanovu koja školom se zove.

Poseban je to osećaj kad vidiš da jednu malu, pametnu dečiju glavu čekaju nova saznanja, od onih najosnovnijih do kompleksnijih.

Učiteljice i učitelji postaju osobe od posebne važnosti, i kako nas je danas podsetila direktorica Osnovne škole “Jovan Mikić”, Marina Milodanović, svi se mi sećamo imena naših učiteljica.

Oni koji su svoje prve školske korake odradili u prethodnim godinama, prigodnom priredbom dočekali su đake prvake.

Prvo prozivanje, učionica i školska klupa se pamti. Prve sveske, peronice i olovke su najvažniji pribor za svakog đaka. Prvi smajliji, cvetići prvi su simboli dobro odrađenog zadatka.

Važno je znati da je pohvala neuporedivo bolja nego kazna, poverenje važnije od ocene i srećno dete važnije od bilo kog uspeha. U to ime, čestitamo svim prvacima polazak u školu, roditeljima želimo strpljenja a svima ostalima bolju, lepšu i srećniju školsku godinu!

U video – prilogu pogledajte kako je izgledao prvi dan škole u Osnovnoj školi “Jovan Mikić”, a u galeriji fotografija kako je bilo u Osnovoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.