blank

Dveri za prkos autoritarnoj vlasti

blank

Koliko god kolona da formira opozicija u Srbiji, Dveri će biti u rodoljubivoj patriotskoj koloni, koloni u kojoj nema mesta za stranke koje na bilo koji način sarađuju sa vlašću, tvrde u ovom pokretu

Šef subotičkog odbora Dveri saopštio je da je Predsedništvo ovog pokreta donelo odluku da izađe na najavljene izbore u aprilu sledeće godine.

“Najavljeni izbori neće biti ni dovoljno slobodni, a verovatno ni dovoljno pošteni, da bi se na njih izašlo. Svesni te činjenice, ali i svakodnevnog ponižavanja našeg naroda i građana od strane vlasti, Dveri su među prvim političkim strankama doneli odluku da se moramo suprotstaviti ovoj vlasti po svaku cenu, kada se već nije mogao naći konsenzus oko artikulisanja protesta građana u prethodne dve godine. Podele u društvu po raznim osnovama su svakog dana sve izraženije, a ova vlast generiše te podele kako bi opstajala na vlasti po principu zavadi pa vladaj”, naveo je Martić.

“U tako stvorenom ambijentu od strane vlasti, uz medijski mrak koji vlada, uz ucenjene građane kojima se preti otkazima ako ne sakupljaju kapilarne glasove, uz aktuelnu pandemiju gde su opoziciji umanjene šanse za delovanje i promocije, dok vlast i to obilato koristi, jer za njih ne važe ni mere Kriznog štaba ni zakoni, doneta je odluka o izlasku na izbore.

Izlazak na izbore znači samo jedno: prkos ovoj autoritarnoj vlasti. Tek kad svi shvatimo da vlast zavisi od svih nas pojedinačno, ona će biti i poražena.

Dveri se zalažu za promenu sistema koji u Srbiji vlada već dugi niz godina. Samo promenom sistema možemo iskoreniti korupciju, naterati sudstvo da radi svoj posao u skladu sa zakonima koji važe u R. Srbiji i poštujući Ustav, da pravda za svakog našeg čoveka bude dostižna. Da kriminalci budu tamo gde im je i mesto, u zatvorima, a ne kao sada, na vlasti. Da se domaći ekonomski interes građana stavi iznad interesa stranih kompanija, da zdrava životna sredina bude prioritet razvoja bile koje grane industrije, da sve strane kompanije poštuju zakone naše zemlje. Poznati kako promoteri porodične politike u Republici Srbiji nudimo mnoga rešenja koja bi ojačala ekonomski položaj porodice. Odgovorna socijalna politika, zakon o poreklu imovine, lustracija i mnoge druge ideje Srpskog pokreta Dveri su veoma važne za opstanak i države i njenih građana na ovim prostorima i zaustavljanja trenda odlaska mladih.

Koliko god kolona da formira opozicija u Srbiji, Dveri će biti u rodoljubivoj patriotskoj koloni, koloni u kojoj nema mesta za stranke koje na bilo koji način sarađuju sa vlašću.

Podmetačine od strane stranke na vlasti su deo njihove političke kampanje, kako da građane zbune i dovedu do defetizma u razmišljanju, da se ništa ne može promeniti. Jedna od takvih aktivnosti od strane vlasti je i podrška promociji novih takozvanih opozicionih političkih organizacija u Subotici. Navodimo primer novoosnovane takozvane opozicione stranke, pre nekoliko dana u Subotici, gde su na promociji gradskog odbora većinu činili članovi SNS-a, od kojih su neki i direktori preduzeća na budžetu Grada Subotice.

Dveri ni do sada, ali ni ubuduće, u svojim redovima neće imati ni funkcionere SNS-a ni funkcionere državne bezbednosti ili MUP-a i slične, a svi pošteni građani koji se nisu isprljali u saradnji i mahinacijama sa vlašću, a žele da pruže otpor ovoj diktaturi su dobrodošli.

Dveri u Subotici stoje iza ovih reči, jer ako nema doslednosti u političkim stavovima šta onda uopšte radimo u politici? Što se ovog tiče, vreme će pokazati da smo u pravu i da nismo odustali od tog principa”, navedeno e u saopštenju koje je potpisao Radenko Martić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Moguća kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 5 do 13 stepeni Celzijusa. Osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.