blank

52. Međunarodna konferencija o korišćenju i zaštiti voda na Paliću (VIDEO)

YouTube video

U organizaciji Srpskog društva za zaštitu voda uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije i inženjerske komore Srbije u naredna tri dana održaće se konferencija pod nazivom “Voda 2023”.

Teme konferencije biće vodoprivredni, ekološki i organizacioni apsekti korišćenja i zaštite voda, kvalitet i procesi u prirodnim vodama. Ovu dugogodišnju tradiciju Srpsko društvo za zaštitu voda organizuje dugi niz godina posvećenu aktuelnoj problematici korišćenja voda i zaštiti vodenih resursa od zagađenja.

Aleksandar Đukić, sekretar Srpskog društva za zaštitu voda istakao je važnost ovakvih konferencija , na kojima se čuju najnovije tendencije u zaštiti životne sredine, sa akcentom – kako zaštititi vode od nas samih.

Ono što je Đukić izneo je da je Srbija relativno čista država kada pričamo o ekologiji i zaštiti sredine, ali ne jer smo samosvesni po pitanju ove životne teme, nego nismo dovoljno razvijeni u industrijskom smislu.

Zakonske regulative se pominju često, i često se i čuje kako na naša država ima dobre zakone u većini oblasti, ali se često ne sprovode, ili bar ne u potpunosti.

Podršku ovih naučnih skupova daje i država kroz delovanje različitih resornih ministarstava. Na Paliću će svoja zapažanja izneti i državna sekretarka iz oblasti poljoprivrede.

Poznato je koliko je poljoprivreda glavni pokretač razvoja jedne države ali i jedan od zagađivača prirodne sredine, ako se hemijska sredstva koja se koriste u zaštiti biljaka ne koriste na adekvatan i pravilan način. Kako sprečiti zagađenost voda, zemljišta i vazduha, rešenje je koje moramo pronaći.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.