blank

Aparati najnovije generacije u subotičkoj bolnici

blank

Vlada Vojvodine obezbedila je sredstva za najsavremeniji kolonoskop i  kraniotom, te su aparati uručeni subotičkoj Opštoj bolnici. Kako je navedeno, ovim će biti poboljšan kvalitet pružanja usluga iz oblasti  gastroenterologije i neurohirurgije u ovoj ustanovi.

„U protekle tri godine ovo je drugi aparat za endoskopske procedure koji je obezbeđen za odeljenje gastroenterologije. Ovi uređaji će poboljšati kvalitet pružanja zdravstvenih usluga građanima Severnobačkog okruga”, naveli su iz bolnice.

blank

Kolonoskopija je endoskopska dijagnostička procedura koja je zlatni stadard u dijagnostici debelog creva, a kako su naveli, osim dijagnostičke moguće su i intervetne procedure, među kojima su zaustavljanje krvarenja, polipektomija, argon-plazma koagulacija…

U Opštoj bolnici Subotica rade se i dijagnotičke i terapijske procedure.

Kako je navedeno, godišnje bude urađeno od 1.500 do 2.000 pregleda, od toga oko pet procenata sa intervetnim procedurama.

Opštoj bolnici Subotica je početkom jula isporučen i kraniotom, najsavremenija neurohirurška oprema, neophodna za izvođenje operacija glave i kičmenog stuba.

blank

„Nabavljena oprema će omogućiti poboljšanje sigurnosti i kvaliteta prilikom izvođenja neurohirurških intervencija”, naveli su iz Opšte bolnice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.