Aparati najnovije generacije u subotičkoj bolnici

Vlada Vojvodine obezbedila je sredstva za najsavremeniji kolonoskop i  kraniotom, te su aparati uručeni subotičkoj Opštoj bolnici. Kako je navedeno, ovim će biti poboljšan kvalitet pružanja usluga iz oblasti  gastroenterologije i neurohirurgije u ovoj ustanovi.

„U protekle tri godine ovo je drugi aparat za endoskopske procedure koji je obezbeđen za odeljenje gastroenterologije. Ovi uređaji će poboljšati kvalitet pružanja zdravstvenih usluga građanima Severnobačkog okruga”, naveli su iz bolnice.

Kolonoskopija je endoskopska dijagnostička procedura koja je zlatni stadard u dijagnostici debelog creva, a kako su naveli, osim dijagnostičke moguće su i intervetne procedure, među kojima su zaustavljanje krvarenja, polipektomija, argon-plazma koagulacija…

U Opštoj bolnici Subotica rade se i dijagnotičke i terapijske procedure.

Kako je navedeno, godišnje bude urađeno od 1.500 do 2.000 pregleda, od toga oko pet procenata sa intervetnim procedurama.

Opštoj bolnici Subotica je početkom jula isporučen i kraniotom, najsavremenija neurohirurška oprema, neophodna za izvođenje operacija glave i kičmenog stuba.

„Nabavljena oprema će omogućiti poboljšanje sigurnosti i kvaliteta prilikom izvođenja neurohirurških intervencija”, naveli su iz Opšte bolnice.

Podelite vest sa prijateljima:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on vk
Share on telegram
Share on whatsapp

Povezane vesti

Policija će snimati navijače

Subotička policija danas je saopštila da će video-kamerama i foto-aparatima snimati navijače na sutrašnjoj utakmici Spartak – Crvena zvezda (Gradski stadion, 18 časova i 55

Detaljnije »