blank

Aprilska zima i eAgrar najvažnija poljoprivredna pitanja ovog meseca (VIDEO)

YouTube video

Klimatske promene o kojima slušamo poslednjih decenija i uticaj na poljoprivredu neizostavna su tema kojom se bave svi oni koji od poljoprivrede žive.

Ratar koji svako jutro, od jesenje setve do letnje i jesenje žetve, pogleda u nebo, zavisi isključivo od vremenskih uslova. I kultura koju je posejao i prinos zavise jednim delom od vremenskih uslova. Pored svih ulaganja da bi se dobio najbolji mogući prinos, vreme je na više načina ključna instanca.

Direktor Poljoprivredne stručne službe Subotica, Damir Varga je sa nama porazgovarao o ovogodišnjim usevima u Severno-bačkom okrugu i najvažnijem pitanju o kome se poslednjih mesec dana priča, o eAgrar sistemu, koji će omogućiti da svi podaci o domaćinstvu budu na jednom mestu.

Sistem oslobađa poljoprivrednike od papirologije, čekanja na šalterima, bez troškova, gde sami upravljaju svojom bazom podataka, ali i pruža mogućnost da brže i delotvornije apliciraju za subvencije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Mogući pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 18 do 27 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.