blank

Bajmočani očajni zbog nedostatka kanalizacije

blank

 

YouTube video

Predsednik Saveta Mesne zajednice Bajmok Borislav Petrović svojevremeno je za portal Subotičke.rs saopštio da je pijaća voda u ovom selu zadovoljavajućeg kvaliteta. On je naveo da do sada nije bilo primedbi na kvalitet vode, ali i da je primećeno da Bajmočani sve više kupuju flaširanu vodu za piće. Kada je reč o kanalizaciji, naveo je da su nade položene u projekat kojim bi ovo selo dobilo prečistač otpadnih voda.

Meštani Bajmoka su nam potvrdili navode da piju flaširanu vodu. Istakli su da je voda žuta i da često nije ispravna ni za pranje veša, a kamoli za piće. Požalili su se i na nedostatak kanalizacije, smatrajući da tako veliko selo poput Bajmoka zaslužuje osnovne uslove za život.

Bajmočanka Đurđa Vukelić navela je da je voda puna kamenca i gvožđa, te da smatra da je to jedan od najvećih problema ovog sela.

– Voda za piće skoro da i nije, više se koristi flaširana voda nego obična voda. Recimo, nekad kad ima previše te žute supstance, kako peremo beli veš, on bude žut kad ga izvadimo uz mašine. Bojleri se moraju često čistiti, baš zbog tog kamenca i gvožđa valjda. O kanalizaciji ni ne razmišljamo. S obzirom na to kakvo je vreme, a i živimo na selu, pa živimo u Vojvodini, pa baš niko ni ne obraća pažnju previše na nas – požalila se Vukelić.

Kako je navela, meštani nisu optimistični kada govore o kanalizaciji.

– Koliko sam obaveštena, pre desetak godina smo imali neka sredstva koja su bila predodređena za fabriku vode u Bajmoku. To je bilo dva miliona evra namenskog novca. Gde su te pare nestale, šta se desilo s tim, ja ne znam – upitala se.

Dodala je i da poseban problem predstavlja i cena vode, koja je, kako je rekla, najskuplja u Srbiji.

– Cena vode je posebna priča. Voda nam je najskuplja u celoj Srbiji. Videla sam da je na skupštini doneta odluka da se poveća cena vode, što je van svake pameti. Ovakva nekvalitetna i neispravna za piće. Meni kad dolazi unuk, obavezno kupujem flaširanu vodu. Ja ponekad i popijem, ali se posle pitam hoću li imati kamen u bubregu ili višak gvožđa – zaključila je Đurđa Vukelić.

blank

Branko Štetaković saglasan je sa svojom komšinicom.

– Stanje u Bajmoku je prilično loše. Kad sam punio cisternu za prskanje, bilo je taloga dole, kao neko žutilo da je u pitanju. U kuhinji takođe, kad sipamo vodu u čašu, bude jako zamućena, braon-siva. Više konzumiramo flaširanu nego gradsku vodu. Ovde na Somborskom putu su pre desetak godina stavljali neku kanalizacionu mrežu, ali nema od toga ništa. Septičke koristi sav Bajmok. To su obećavali i pričali, ali kad će biti nešto od toga, ne znam – naveo je Štetaković

Kako je navela Dana Batinić, ni njena porodica ne pije „gradsku” vodu.

– Ne pijemo gradsku vodu iz razloga što postoji problem sa kanalizacijom, pa se bojimo i piti vodu tako da za piće kupujemo flaširanu. Ima kuća koje imaju po šest-sedam septičkih jama, katastrofa… Prosto je neverovatno da jedno ovako veliko selo nema kanalizaciju. Tri člana porodice je davalo samodoprinos iz naše kuće i ništa od toga – navela je Dana Batinić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.