blank

Bakić da se oglasi u vezi sa dešavanjima u Zoološkom vrtu

blank

Redakcija portala Subotičke.rs danas je prosledila pitanja gradonačelniku Stevanu Bakiću i Gradskom veću u vezi sa dešavanjima u Zoološkom vrtu, zatraživši da se konačno oglase, budući da to Zoološki vrt, kao ustanova čiji je osnivač Grad Subotica, još uvek nije učinio.

Naša redakcija je od gradonačelnika i gradske vlade zatražila da objasne šta tačno nameravaju da preduzmu u vezi sa ćutanjem Zoološkog vrta kada je sudbina lavića, ali i ostalih uginulih životinja u pitanju, te da li je u međuvremenu utvrđena bilo čija odgovornost.

Gradske čelnike pitali smo i zašto je naša redakcija najpre dobila nepotpunu informaciju u vezi sa sudbinom lavića, odnosno da su uginuli zbog nedostatka mleka i iskustva mlade lavice koja ih je donela na svet, imajući u vidu nezvanične informacije do kojih smo u međuvremenu došli, a koje ukazuju na mogućnost da su lavići nastradali.

Podsetimo, naša redakcija je najpre 6. septembra od Zoološkog vrta posredstvom imejla zatražila informaciju o sudbini lavića, ali nam nadležni iz Zoološkog vrta nisu odgovorili. Desetog septembra pozvali smo Zoološki vrt telefonom i od Jelene Toljagić, koja je u toj ustanovi zadužena za odnose sa javnošću, saznali da su lavići uginuli, navodno zbog nedostatka mleka i neiskustva lavice, nakon čega nam se javilo više zaposlenih u Zoološkom vrtu tvrdeći da to nije potpuna informacija, odnosno da su lavići nastradali u kavezu, nakon što su nakon prihrane tamo vraćeni po nalogu direktora i veterinara.

Nakon tog saznanja Zoološkom vrtu uputili smo prošle nedelje novi set pitanja na koja još uvek čekamo odgovore.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sportska dešavanja za vikend

Program sportskih dešavanja za vikend: Petak: -Muški fudbal: Superliga, TSC – Voždovac, 18 časova. Pročitaj još TSC dočekuje Voždovac Odbojkaši Spartaka ustuknuli pred šampionom Spartak

Detaljnije »
blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 23 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu imati povolјan uticaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.