blank

Bakić najavio izgradnju kanalizacije

blank

Na dvadesetoj sednici Skupštine grada Subotice donet je Zaključak o prihvatanju Godišnjeg izveštaja o radu Službe za budžetsku inspekciju Grada Subotice za 2021. godinu, Odluku o pokretanju procesa izrade Plana razvoja Grada Subotice za period 2023-2032. i Rešenje o donošenju Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Subotice za 2022. godinu.

Na današnjoj sednici Skupštine grada odbornici su najviše raspravljali o prihvatanju Godišnjeg izveštaja o radu Službe za budžetsku inspekciju Grada Subotice za 2021. godinu.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je rekao da je tokom rasprave o ovoj tački dnevnog reda od strane pojedinih odbornika došlo do „zamene teza i izvrtanja određenih činjenica”.

„Budžetska inspekcija Grada Subotice postupila je po mom nalogu, posebno kada je reč o Narodnom pozorištu, i imala je odrešene ruke. Nedostatak dokumentacije kod određenog subjekta datira nekoliko godina unazad. Mi sada, faktički, imamo stanje na osnovu koga smo morali da postupimo kako ne bismo bili tuženi. Ovde moram da vodim računa o interesu grada i ne ulazim u neku bitku koja je unapred izgubljena, jer će napraviti dodatne troškove prema gradu. Što se tiče Palića, ja sam taj koji je izvršio pritisak. Sva poreska dugovanja pretvorili smo u deonice grada i izmirili nešto što već godinama traje. I ja, i ova vlast, i ceo ovaj tim ne prolongiraramo rešenja na nekoliko meseci već presecamo stvari i, u skladu sa zakonom, donosimo konačne odluke i trajna rešenja“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je da su budžetki inspektori i revizor upravo od njega dobili nalog da naprave presek o stanju u Zdravstvenoj ustanovi „Apoteka“ Subotica.

Uz konstataciju da je brzo reagovanje na uočene propuste u rukovođenju nekim preduzećem ili ustanovom veoma bitno, on je kazao da je to poruka svim direktorima javnih i javno komunalnih preduzeća i ljudima koji se nalaze na čelu ustanova da nema povlašćenih i zaštićenih, kao i da nema partijske pripadnosti.

„Svi su, dakle pod lupom, i svi mogu da budu sankcionisani. A, videćemo i kakvi su elementi po pitanju Narodnog pozorišta, da li tu ima krivične odgovornosti i zloupotrebe. Novi direktor postiže fantastične rezultate sa glumcima Narodnog pozorišta i osvaja nagrade kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Drago mi je što su određene promene donele dobre rezultate“, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Inspekcijske kontrole, koje su okončane u 2021 godini, vršene su kod JKP „Čistoća i zelenilo“, MOK „Spartak“, Dečje pozorište, ŽFK „Spartak“  (obustava postupka), D.O.O. „Park Palić“ (obustava postupka) i Narodno pozorište. Jedna inspekcijska kontrola završena je obustavom postupka, dok je kod druge prekinut postupak inspekcijske kontrole.

Na sednici su doneti i zaključci o prihvatanju godišnjih izveštaja o realizaciji programa poslovanja sa finansijskim pokazateljima za 2021. godinu Fondacije mentalne higijene „Exspecto”, Fonda „Dr Laslo Rehak“ i Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“, a doneta su i rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja ovih fondacija sa finansijskim pokazateljima za 2022. godinu.

Odbornici su doneli i rešenja o imenovanju predsednika i članova nadzornih odbora za javna i javno komunalna preduzeća čiji je osnivač Grad Subotica.

Bakić je ujavio i da je potpisao ovlašćenje za program “Čista Srbija”, u okviru koga bi na teritoriji našeg grada trebalo da bude izgrađena kanalizaciona mreža i dva prečistača.

Subotica.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.