blank

BAKIĆ SADA PEVA DRUGU PESMU Poljoprivrednici zadovoljni prijemom, razmatra se kako Grad Subotica može da im pomogne

blank

“Ukazano je na nekoliko smernica kada je pomoć u pitanju. O njima ćemo tek razgovarati, najpre mi poljoprivrednici međusobno”, kaže Miroslav Matković

Subotički poljoprivrednici zadovoljni su današnjim razgovorom sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, budući da Grad Subotica sada, za razliku od proteklih nedelja, pokušava da pronađe način da im pomogne.

– Pominjano je da bi deo pomoći mogao da bude isplaćen ove, a deo sledeće godine. Ukazano je na nekoliko smernica kada je pomoć u pitanju. O njima ćemo tek razgovarati, najpre mi poljoprivrednici međusobno. Odbacili smo predlog da nam porez na imovinu bude reprogramiran. Smatramo da porez treba da nam bude makar umanjen. Gradonačelniku, koji je ovoga puta zaista bio uljudan i ljubazan, predočili smo našu bojazan kada je jesenja setva u pitanju – kaže za Subotičke.rs Miroslav Matković, vođa protesta subotičkih poljoprivrednika.

Matković dodaje da u Gradskoj kući tvrde da nikakvo pismo iz pokrajinske vlade, povodom proglašenja elementarne nepogode zbog suše, nije stiglo, iako im je, kako Matković tvrdi, Igor Mirović u ponedeljak, na sastanku u Novom Sadu, obećao da će takav dopis biti poslat Gradu Subotici.

– Pisao sam pokrajinskoj administraciji, ali odgovor još uvek nisam dobio. Nama je gospodin Mirović jasno predočio poteze koje Grad Subotica treba da načini, od formiranja komisije do eventualnog zahteva za proglašenje stanja elementarbe nepogode zbog suše. Danas su nam rekli da to nije baš po zakonu i da treba sačekati formiranje Vlade Srbije – dodaje Matković.

Upitan kako tumači promenu stava i ponašanja gradonačelnika Stevana Bakića prema poljoprivrednicima, Matković kaže da je on sam, ili uz nečiju pomoć, konačno shvatio da su poljoprivrednici suočeni sa velikim problemom, a posredno i građani.

ŠTA PIŠE U DOKUMENTU EVROPSKE KOMISIJE O SUŠI U EVROPI I NA SEVERU NAŠE ZEMLJE PROČITAJTE OVDE.

– Bilo je što je bilo, to je od danas iza nas. Zadovoljan sam načinom na koji je sa nama razgovarano. Sada je važno da pomoć bude adekvatna i da je dobiju poljoprivrednici koji zaista žive od poljoprivrede – kaže Matković.

Redakcija sajta Subotičke.rs ove nedelje je prosledila molbu gradonačelniku Bakiću za intervju u vezi sa stanjem u subotičkom ataru i protestom poljoprivrednika, ali nikakav odgovor još uvek nismo dobili.

Gradonačelnik nam je, odmah po svom izboru, obećao intervju na stoti dan svog mandata, ali se ni to, sada već pre dve godine, nije dogodilo.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.