blank

Barna vlada Amerikom

blank

Andrej Barna, reprezentativac Srbije, pobedio je u trci na 100 slobodno na Prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u Grinzboru.

Momak iz Subotice, koji je trenutno na postdiplomskim studijama na Univerzitetu Lujvil, u finalu je štopericu zaustavio na odličnih 48,44. Bio je skoro sekundu brži od drugoplasiranog Gus Borgesa (49,40). Treće mesto je pripalo Tejtu Džeksonu sa 49,52.

Barnin lični i državni rekord je 48,05 postavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je osvojio deveto mesto. U odlučujućoj trci je bio još jedan srpski as. Nikola Aćin je sa vremenom 50,18 na kraju bio peti.

Odlično učešće u Grinzboru, Barna je zaokružio osvajanjem trećeg mesta na 50 slobodno. U finalu je išao 22,43. Slavio je nekadašnji šampion sveta Bruno Fratuš sa 22,36, ispred Adama Čenaja sa 22,37. Nikola Aćin je u finalu bio šesti sa 22,70.

N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 6 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike će biti i dalјe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.