blank

Mališane iz okoline Subotice ugostili na Belom dvoru

blank

Njihova visočanstva prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i princeza Katarina ugostili su danas u Belom dvoru petnaestoro dece iz okoline Subotice, pobednike konkursa „Kako žive kraljevi i kraljice, prinčevi i princeze u 21. veku”, saopšteno je iz ove ustanove.

Na konkursu koje je organizovalo Udruženje „Kolibri” iz Hajdukova učestvovala su deca uzrasta od 6 do 15 godina, većinom mađarske nacionalne manjine, a takmičila su se u crtanju i pisanju eseja.

blank

Pristiglo je više od 120 radova, a pobednici su u svakoj od kategorija, podeljeni po uzrastu, dobili na poklon plakete i knjige, kao i poklon putovanje u Beograd sa posetom Kraljevskom kompleksu u kom su ih dočekali Njihova kraljevska visočanstva prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina.

‒ Veliko mi je zadovoljstvo što danas moja supruga i ja možemo da vas ugostimo i da vam pokažemo kako žive prinčevi i princeze. Jako mi se dopala ideja Udruženja „Kolibri” da organizuje ovaj zanimljiv konkurs, a jako su nam svideli i vaši crteži ‒ rekao je prestolonaslednik Aleksandar.

blank

Njihova kraljevska visočanstva poklonila su deci i pakete sa igračkama i slatkišima, dok je Udruženje „Kolibri” poklonilo prestolonasledniku Aleksandru i princezi Katarini jedan od nagrađenih crteža.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.