blank

Besmislena gradnja atarskih putreva metodom cementne stabilizcije

blank

Dveri tvrde da je gradonačelnik Stevan Bakić nastavio posao svog kuma, prethodnog gradonačelnika Bogdana Labana, za čije vreme se preduzeće Ekstra auto transport d. o. o. iz Vrbasa počelo pojavljivati na javnim nabavkama na teritoriji Grada Subotice

Subotičke Dveri saopštile su da je vest o dodeli pokrajinskih sredstava za uređenje atarskih puteva na teritoriji Grada Subotice dobra vest i da, ako ništa drugo, pokazuje da vlast bar malo vodi računa o prilazu poljoprivrednom zemljištu.

Dveri, međutim”, pitaju šta se stvarno krije iza dodele sredstava, imajući u vidu izjavu gradonačelnika Stevana Bakića da će Grad Subotica, pored sume od 19 miliona dinara dobijenih od pokrajinske vlade, iz gradskog budžeta izdvojiti još 27 miliona dinara i to za gradnju atarskih puteva metodom cementne stabilizacije i ponegde posipanjem kamena.

“Srpski pokret Dveri je u više navrata pisao o besmislu izrade atarskih puteva metodom cementne stabilizcije, pre svega zbog troškova izvođenja radova koji su višestruko veći u odnosu na posipanje kamenom, zatim zbog trajnosti takvog puta pri korišćenju teške poljoprivredne mehanizacije, ali i zbog toga što sve upućuje na to da se iza samog posla krije moguća korupcija i posao namenjuje određenom preduzeću.

Ovakvim pojavama u našem gradu ne bi trebalo da se bavi Srpski pokret Dveri, već tužilašto, kriminalistička policija, agencija za suzbijanje korupcije. Nažalost, niko od njih koji su za to plaćeni ne radi svoj posao.

Gradonačelnik Stevan Bakić po svoj prilici je samo nastavio započeti posao svog kuma, prethodnog gradonačelnika Bogdana Labana, za čije vreme se preduzeće Ekstra auto transport d. o. o. iz Vrbasa počelo pojavljivati na javnim nabavkama na teritoriji Grada Subotice, na kojima uglavnom dobijaju poslove kao jedini ponuđač. Sada su te javne nabavke u vrednosti oko milion evra na godišnjem nivou.

Već nekoliko godina održavaju atarske puteve i kanale, ali uglavnom one partije u javnim nabavkama koje su veće vrednosti. Zimsko održavanje puteva im je postala specijalnost, tako da je postalo nezamislivo da tu javnu nabavku dobije neko drugi u našem gradu, da li zbog nesposobnosti drugih preduzeća (u šta sumnjamo) ili zbog činjenice da se zna kako je javna nabavka njima namenjena!”, navedeno je u saopštenju.

Dveri konstatuju da sadašnja lokalna vlast, po svim pokazateljima, ne želi da se bori protiv korupcije već naprotiv, da sve upućuje na to da je ona iza zavese glavni pokretač i generator svih sumnjivih i koruptivnih poslova.

“Da li je ta konstatacija istinita videće se u razotkrivanju i drugih sumnjivih javnih nabavki, odluka i neprijavljene imovine lokalnih funkcionera”, navode Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.