blank

Besplatni letnji kampovi robotike i elektronike za srednjoškolce

blank

Naučno-inženjerski centar PFE pozvao je srednjoškolce iz Subotice, zainteresovane za robotiku i elektroniku, da se prijave na besplatne godišnje kampove koji će biti održani tokom leta u Tršiću, u okviru Naučno-obrazovnog kulturnog centra “Vuk Karadžić”.

Organizatori napominju da posebno predznanje u pomenutoj oblasti nije neophodno, jer su, kako je navedeno, motivacija i radoznalost najvažniji kriterijumi.

Srednjoškolci iz Subotice, ali i iz drugih gradova Srbije, imaće priliku da kroz teorijski i praktični rad u grupama, i uz mentora, nauče kako se pravi robot, kako funkcionišu sistemi veštačke inteligencije (kao što su pretvaranje govora u tekst, Snapchat ili Instagram filteri, chat roboti) ili kako se pravi pametna kuća.

PFE je neprofitna organizacija koja nudi besplatno neformalno obrazovanje talentovanim i motivisanim učenicima srednjih škola kroz praktičan rad i mentorstvo vrhunskih stručnjaka. Tim predavača su zaposleni u IT industriji (Microsoft, Google, Nvidia, Intel, HTEC, Ydrive), studenti tehničkih fakulteta iz Beograda i Novog Sada (ETF, RAF, FTN) i inostranih (EPFL, Cambridge) sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa srednjoškolcima stečenim kroz rad u više od 100 kampova i radionica.

Jedan od pokrovitelja ovog kampa je subotička Infostud grupa.

Na kraju ove godine polaznici kampa steći će prvo naučno i inženjersko iskustvo, unaprediti prezentacione veštine, ali i naučiti da koriste laboratoriju, pišu naučni izveštaj, a verovatno se zainteresovati i da se prijave za učešće u kampu naredne godine.

Foto: Infostud grupa

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 6 stepeni Celzijusa. Nepovolјna biometeorološka situacija za hronično oboleleosetlјive

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.