blank

Biciklistička staza duž istočne obale Palićkog jezera

blank

U okviru projekat „Ecolacus”, koji finansira nemačka banka „KFW”, proširena je kanalizaciona mreža na Paliću, formirana je zaštitna zona duž obale jezera, posađene su biljke i uskoro će biti završena biciklistička staza na istočnoj obali jezera. Balint Pastor posetio je radove koji se sprovode u okviru ovog projekta.

Kako je navedeno, cilj projekta je čišćenje jezera Palić i Ludaš, te očuvanje njihovog biodiverziteta. Ovaj projekat podrazumeva i izgradnju više od kilometra duge biciklističke staze na istočnoj obali jezera Palić.

Marta Dobo, direktorka Javnog preduzeća „Palić-Ludaš”, navela je ovim povodom da je sadnja biljaka započeta krajem prošle godine, te da će biti zasađena stabla koja već imaju formiranu krošnju. Dobo je poručila da će većina ovih radova biti završena do kraja marta.

Kanalizaciona mreža na Paliću je ovim projektom produžena za 22 kilometra, a formirana je i zaštitna zona oko jezera, široka 20 metara.

Dr Balint Pastor, šef poslaničke grupe SVM-a u Skupštini Srbije je izjavio da je čićenje jezera najvažniji zadatak i svrha ovog projekta, ali da je važno i da jezera Palić i Ludaš budu atraktivniji turistima i građanima koji ovde žive.

Kako je navedeno, izgradnja kanalizacione mreže takođe je usmerena na čišćenje navedenih jezera. Iz tog razloga, Pastor je skrenuo pažnju građanima Palića da se obavezno priključe na kanalizacionu mrežu ukoliko ona bude izgrađena u njihovoj ulici.

Panon RTV, Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 23 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu imati povolјan uticaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.