Subkultura

BIROKRATSKA VREMENSKA KAPIJA Gradska uprava ove nedelje obavestila Subotičke.rs da odbija zahtev redakcije da film “Crna Gora: Podeljena zemlja” bude prikazan 28. juna

Sekretarijat za građevinarstvo subotičke gradske uprave početkom ove nedelje dostavio je, na adresu naše redakcije, zvaničan odgovor na naš zahtev, upućen 14. juna ove godine, da se na centralnom gradskom trgu na Vidovdan, 28. juna, odobri prikazivanje filma “Crna Gora: Podeljena zemlja” subotičkog režisera Borisa Malagurskog, nakon što su rukovodioci subotičkih bioskopa, postavljeni po principu stranačke podele ustanova, odbili da pomenuti film prikažu u bioskopima kojima rukovode.

Na koverti je naveden 23. jul, kao datum kada je rešenje poslato.

U samom rešenju, datiranom na 25. jun, navedeno je da se pomenuti zahtev za privremeno zauzimanje javne površine odbija zato što navedene aktivnosti pretpostavljaju okupljanje neodređenog broja lica, te je za isto nemoguće unapred odrediti uslove. Gradska uprava se u rešenju pozvala na tačke 1 i 2 Naredbe o zabrani okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Podsetimo, nakon što joj nije bilo odgovoreno uoči projekcije, koja je bila najavljena, naša redakcija je odustala od prikazivanja filma koji je privukao znatnu pažnju domaće i međunarodne javnosti, a koji je u Subotici praktično zabranjen.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on vk
Share on telegram
Share on whatsapp

Povezane vesti

Piknik i koncert u šumi

Udruženje građana „Klara i Rosa“ u saradnji sa javnim preduzećima „Vojvodinašume“ i „Palić-Ludaš“, te udruženjima „Poželi želju” i „Četvrta Mini-Jugoslavija”, organizuje piknik i koncert u

Detaljnije »

Prijavite se na našu mejling listu

Besplatno jednom nedeljno stizaće

Vam najvažnije vesti na mejl.

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.