blank

Carina zaplenila robu vrednu više od 140.000 evra

Carinski službenici su 14. i 15. maja 2024. godine u saradnji sa policijom, na graničnim prelazima Batrovci, Vrška čuka, Horgoš i Preševo sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja i zaplenili firmiranu garderobu i obuću, luksuzne tašne, tehničku robu i tepihe, ukupne vrednosti veće od 140.000 evra.

blank
Foto: Uprava Carina

Prilikom kontrole autobusa koji je saobraćao iz Ciriha ka Ćupriji, na graničnom prelazu Batrovci je 15. maja zaplenjena različita originalna garderoba i obuća, čija je vrednost procenjena na gotovo 37.000 evra. Putnik koji se prijavio kao vlasnik tri ogromne torbe, carinicima je prethodno rekao da se u njima nalaze samo polovne stvari.

Međutim, u njima je pronađeno preko 60 novih muških i ženskih jakni, 12 skijaških pantalona, 11 kompleta trenerki i 27 pari obuće, čija je vrednost utvrđena na osnovu originalnih etiketa sa oznakom proizvođača i cenom.

Luksuzna roba vredna preko 80.000 evra zaplenjena je dan ranije na izlazu graničnog prelaza Vrška čuka, u automobilu, kojim je ka Rumuniji putovao jedan strani državljanin.

blank
Foto: Uprava Carina

Iako je carinskim službenicima rekao da nema ništa da prijavi, tokom detaljne kontrole, u koferima putnika je otkrivena neprijavljena roba svetski poznatih robnih marki: 15 ženskih tašni, 15 kaiševa i 11 pari cipela i patika brendova ”Louis Vuitton”, ”Yves Saint Laurent”, ”Christian Dior”, ”Gucci”, ”Dolce Gabbana”, ”Versace”, ”Burberry”, ”Hermes”, ”Air Jordan” i ”Moschino”, ali i ženski časovnik ”Rolex Oyster Perpetual”, muški časovnik ”Gucci G Timeless”, minđuše ”Louis Vuitton”, broš ”Gucci”, sakoi, duksevi, pantalone, kape, kačketi i naočare za sunce.

Istog dana, na ulazu graničnog prelaza Horgoš, tokom kontrole kombija kojim je na relaciji Nemačka – Makedonija putovao samo vozač, pronađena je velika količina nove tehničke robe ispod kofera i torbi sa ličnim prtljagom.

blank
Foto: Uprava Carina

Do okončanja postupka pokrenutog protiv putnika pred nadležnim sudom, privremeno je zadržano preko 200 originalno upakovanih artikala različitih robnih marki: grejača prostora, unutrašnjih kamera, mini klima, muških i ženskih smart-fitnes satova, bežičnih slušalica, tablet računara, led-projektora, aparata za oblikovanje kose, pa čak i jedan dron sa kamerom, čija je ukupna vrednost procenjena na skoro 17.000 evra.

Na graničnom prelazu Preševo carinici su se istog dana, susreli i sa neobičnim pokušajem krijumčarenja preko 200 tepiha u tovaru uredno prijavljene robe.

Naime, neprijavljeni tepisi su otkriveni kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kamion natovaren tekstilnom robom iz Turske.

Nakon istovara i sravnjivanja robe, utvrđeno je da postoji tzv. ”višak robe”, odnosno, da 239 tepiha, vrednih preko 6.000 evra, nije prijavljeno u pratećoj dokumentaciji.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 23 do 37 stepeni Celzijusa. Dalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha

Detaljnije »
blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 23 do 38 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija je relativno povolјna. Oprez

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.