blank

Danas zaseda gradski parlament

blank

„Plan razvoja Grada Subotice treba da obuhvati i razvoj infrastrukture, i zaštitu životne sredine, i socijalna i privredna pitanja, i sve drugo što je bitno za razvoj našeg grada. Mislim da razvoj železnice i prerastanje Ipsilon kraka u auto-put, kao i mere za zaštitu životne sredine stvaraju solidnu osnovu za razvoj grada, a plan razvoja grada treba da sadrži i konkretne mere i konkretne akcije“, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije dr Balint Pastor, predsednik Skupštine Grada Subotice, povodom današnjeg zasedanja gradskog parlamenta.

„Skupština grada Subotice održaće 20. redovnu sednicu sa ukupno 25 tačaka dnevnog reda. Sastao sam se sa šefovima odborničkih grupa i zamolio ih da se atmosfera iz predizborne kampanje ne prenosi na ovu sednicu kako bi sutrašnje zasedanje bilo dostojno i Subotice, i gradske skupštine“, rekao je predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) na konferenciji za novinare u Medija-centru u Gradskoj kući.

Pastor mlađi je naveo da će jedna od tačaka dnevnog reda biti i donošenje Rešenja o donošenju Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Subotice za 2022. godinu.

„Ovde je najvažnije da će se na osnovu ove odluke moći da raspišu tri konkursa za poljoprivredne proizvođače namenjena za sufinansiranje kamate na kredite, kontrolu plodnosti zemljišta i održavanje seoskih manifestacija. Reč je o konkursima koji se svake godine raspisuju i vrlo brzo nakon donošenja te odluke oni će biti raspisani. Ukupna vrednost tih konkursa je sedam miliona dinara“, naglasio je dr Balint Pastor.

Pored toga, dodao je, usvojiće se i izveštaji o radu fondova i fondacija, kao i ovogodišnji finansijski programi fondova i fondacija čiji je osnivač Grad Subotica.

„Na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada naći će se i neka personalna pitanja. Izdvojio bih imenovanje članova nadzornih odbora svih javnih i javno komunalnih preduzeća, pošto su istekli mandati. Smatram da je jako bitno da Skupština grada o svemu odlučuje blagovremeno, da se ne kasni i ne odugovlači. Tim principom vodili smo se i tokom prethodnih godinu i po dana i trudićemo sa da tako bude i ubuduće“, poručio je dr Balint Pastor.

Subotica.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.