blank

Delegacija Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja posetila Suboticu

blank

Miloš Nikolić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu, sastao se juče sa dr Branislavom Ranđelovićem, vršiocem dužnosti direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Danijelom Đukić, rukovodiocem Centra za međunarodna, nacionalna istraživanja i razvojno-istraživačke poslove u okviru pomenutog Zavoda.

Delegacija Zavoda posetila je Osnovnu školu „Majšanski put“ , gde je obavljeno testiranje učenika u okviru međunarodnog obrazovnog istraživanja „PIRLS – 2021”. Ovaj projekat započet je prvog marta i predviđa testiranje čitalačke pismenosti i procenu funkcionalnog znanja i razumevanja pročitanog teksta kod desetogodišnjaka. Istraživanje će obuhvatati 170 osnovnih škola u Srbiji i oko 5.000 učenika četvrtog razreda.

Nakon toga upriličen je sastanak. Nikolić je tom prilikom naglasio ulogu obrazovanja kao osnovnog pokretača svakog društva, naročito u savremenim uslovima, kada postoje razvijene tehnologije i inovacije. Govorio je i o značaju učenja i ličnog razvitka svakog pojedinca od najranijeg detinjstva za stvaranje što većeg broja visokoobrazovanih stručnjaka, istakavši značaj ovakvih istraživanja u tom procesu.

blank

Dr Branislav Ranđelović je predočio da je posebna misija Zavoda u obrazovnom sistemu da rezultati svakog testiranja i istraživanja doprinesu konkretnom poboljšanju kvaliteta obrazovanja i rezultuju promenama i dopunama nastavnih programa i metoda.

Danijela Đukić upoznala je Nikolića sa tehnikom testiranja koje je sprovedeno u Subotici, te sa svojim iskustvom u istraživačkim projektima.

Foto: Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 17 do 33 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene

Detaljnije »
blank

Vozili pod dejstvom alkohola i marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici isključili su iz saobraćaja četvoricu vozača zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja. Saobraćajna policija zaustavila je dvadesetšestogodišnjeg vozača mopeda koji

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.