blank

“DETERDŽENT MAFIJA” Među uhapšenima desetoro Subotičana

blank

Uhapšeni pripadnici ove grupe osumnjičeni su da su organizovali proizvodnju, pakovanje, skladištenje i prodaju na veliko i malo, falsifikovanih hemijskih proizvoda za domaćinstvo najčešćih proizvođača poznatih robnih marki

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK-a, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, PU za grad Beograd i Žandarmerije, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao i osnovnim javnim tužilaštvima u Subotici, Novom Sadu, Somboru i Pančevu, uhapsili su 21 osobu sa teritorije Republike Srbije, među kojima je, prema nekim izvorima, skoro polovina Subotičana, zbog sumnje da su izvršile krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena.

Uhapšeni su: D. P. (1968), S. V. (1976), S. R. (1977), S. S. (1971), B. K. (1993), D. B. (1978), M. Đ. (1956), S. K. (1998), S. L. (1969), I. M. (1983), A. P. (1975) , Z. T. (1970), M. K. (1982), N. S. (1982), M. S. (1969) , A. A. (1977), A. S. (1971), U. T. (1989), B. V. H. (1993), M.B. (1956) i P. S. (1975).

blank

Uhapšeni pripadnici ove grupe sumnjiče se da su, kako bi obmanuli kupce, neovlašćeno koristili tuđe oznake, organizovali proizvodnju, pakovanje, skladištenje i prodaju na veliko i malo, falsifikovanih hemijskih proizvoda za domaćinstvo najčešćih proizvođača poznatih robnih marki – “Fairy”, “Ariel”, “Lenor”, “Persil”, “Silan”, “Perwoll”, “Bref”, “Head&shoulders”, JAR, čiju su prodaju organizovali na pijačnim tezgama u Subotici, Somboru, Novom Sadu, Pančevu i Beogradu.

Prilikom pretresa stanova, poslovnih prostorija i magacina koje su koristili pronađena je velika količina hemijskih baza za pravljenje falsifikovanih proizvoda čije poreklo i hemijski sastav ne odgovara originalnim, a postoji verovatnoća i da su kancerogeni. Takođe, pronađeni su i falsifikati ambalaža i nalepnica robnih marki, postrojenja za proizvodnju kao i štamparske pripreme za falsifikovanje proizvoda.

Od osumnjičenih je oduzeto više od 500.000 evra, 8.000.000 dinara i 700.000 mađarskih forinti, 13 skupocenih putničkih automobila, kvad, dve kuće, plac u Beogradu i stan u Pančevu.

Kod S. V. i D. B. su pronađena dva pištolja pa će protiv njih biti podnete krivične prijave i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok će protiv S. S., kod koga je pronađena manja količina marihuane, biti podneta krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Foto: MUP

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.