blank

Do kraja septembra zajednički sistem elektronske naplate putarine

blank

Do kraja septembra očekuje se uvođenje zajedničkog sistema elektronske naplate putarine “Otvoreni Balkan”. Evo koje izmene donosi.

Sistem elektronske naplate putarine na auto-putevima zemalja članica Inicijative Otvoreni Balkan u fazi je testiranja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Do kraja septembra krećemo sa upotrebom jednog TAG-a između Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Bilo koji korisnik ETC naplate u bilo kojoj od tih zemalja moći će samo s jednim TAG-om da plaća putarinu, bez zaustavljanja ili kupovine bilo kakvog dodatnog uređaja ili kartice u zemljama u kojima nije njegovo vozilo registrovano“ – izjavio je ministar Momirović, a prenosi ekapija

Kako je ranije najavljeno, novi sistem naplate je trebalo da počne sa primenom tokom avgusta, a vozači praktično treba da dođu na pumpu i da traže da im TAG uređaj bude Open Balkan.

Pritom je bitno i da preko servisa Puteva Srbije registruju svoju platnu karticu, a inicijativa podrazumeva da putarina sa ovim TAG-om putarina bude jeftinija za pet odsto i u Srbiji, i u Albaniji i Severnoj Makedoniji, kazali su u junu u JP Putevi Srbije.

Nova S, foto: printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.