blank

Dobrota leči, registruj se – spasi nekome život (VIDEO)

YouTube video

Registar matičnih ćelija od vitalnog je značaja za sve bolesnike koji se bore protiv leukemije, i ostalih obolenja u kojima ove ćelije mogu igrati važnu ulogu u izlečenju.

U svetu je 43 miliona registrovanih, dok je kod nas ta cifra skoro zanemarljiva u odnosu na stvarne potrebe, nešto više od 13 i po hiljada upisanih.

Akcije, poput ove u centru Subotice, gde su snage udružili Crveni krst, Rotarakt i Leuka, idealne su za podizanje sveti građana o važnosti registra za matične ćelije, ali i samog upisivanja u listu ovih tako važnih ćelija.

Mladi aktivisti Rotarakta, organizacije koja svojim humanim radom teži da angažuje širu populaciju, kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć neophodna, stali su ispred ove akcije kao jedni od organizatora.
Svako od nas ima svoju životnu dramu, posle koje je promenio svoj način razmišljanja ili viđenja sveta.

blank

Borba sa leukemijom Melindu je, kao čoveka i zdravstvenog radnika, okrenula ka pružanju pomoći i podrške svim koji sada vode te teške bitke iz kojih je ona izašla kao pobednik. Ali tu nije kraj. Uvek se osvrćete unazad, da vas podmukli protivnik ne iznenadi.

Leuka je udruženje za pomoć obolelima od akutnih leukemija. Cilj ove organizacije je da se pruži psihološka i svaka druga pomoć obolelima i članovima njihovih porodica ali i širenje baze davalaca matičnih ćelija.

Predrag je predsednik ovog udruženja, i kao da jedanput nije bilo dovoljno, tri puta se suočavao sa vraćanjem ove opake bolesti.

„Nada, snaga, život“ , „Dobrota leči“ parole su kojima svi treba da se vodimo u današnjem vremenu, sa podsećanjem: nikaad se ne zna kada će nekome od nas ovakva ili slična pomoć biti potrebna. Zato, registrujte se i možda baš vi nekome spasite život.

Nije to malo, zar ne?

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.